324379001

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA SANAT GÜNÜ’NÜ ÇOCUKLARLA KUTLADI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA SANAT GÜNÜ’NÜ ÇOCUKLARLA KUTLADI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA SANAT GÜNÜ’NÜ ÇOCUKLARLA KUTLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü çocuklarla düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, tasarım, mozaik, resim, cam ve seramik başta olmak üzere toplamda 17 farklı branşta 16 okuldan gelen ikinci ve dördüncü sınıflardan 500 öğrencinin katıldığı atölyeler yapıldı. Etkinlikler 15 ve 16 Nisan olmak üzere 2 gün boyunca devam etti.

Program Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nin hem avlusunda hem atölyelerde hem de koridorlarda oluşturulan sanat sokağında yapıldı. Etkinlikler, minikleri sanatla buluşturarak farklı disiplin dallarıyla tanışmasına, deneyimleyerek öğrenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

“OLUMLU YÖNDE ÇOCUKLARIMIZA KATKISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Etkinliklere öğrencileriyle katılan Ertuğrulgazi İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Dilay Kılıçkaya programın öğrenciler için faydasına değinerek şunları söyledi:

“En azından sanatı somutlaştırmış olduk. Etkinliklerde öğrencilerimiz hem çok eğlendiler hem de eve gittiklerinde yaptıklarını aileleriyle paylaştılar. Olumlu yönde çocuklarımıza katkısı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar müziği sadece şarkı söylemek olarak algılıyordu ama buraya geldiklerinde bir ritim çalışması olduğunu, alkışlarla, kuş sesiyle de müzik yapılabileceğinin farkına vardılar. Resmin sadece kağıt üstüne yapılabileceğini düşünüyorlarmış öğrenciler ama buraya geldiklerinde taş boyama, ahşap etkinliklerini yaparak farkındalığa ulaştılar, somutlaştırarak öğrendiler.”

“KALICI ÖĞRENMEYİ BURADA YAKALAYABİLİYORUZ”

Mehmet Bedri İncetahtacı İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Banu Bozdağ ise, “Okul veya sınıf sadece duvarlarla çevrili bir yer değildir. Yaparak, yaşayarak öğrenme önemli. Sadece defter ve kalemle, sınıf ortamına gerek yok. Burada da öğrenerek, yaratıcı düşünmelerine destek olmak açısından da bu etkinlik önemliydi. Özgür düşünme, yaratıcı fikir edinmelerine fırsat sağlanıyor. Çocuklar çok büyük keyif alıyor burada ve asla unutmuyorlar. Kalıcı öğrenmeyi burada yakalayabiliyoruz. Daha kısa sürede etkin bir şekilde yaparak ve yaşayarak öğrendiği için asla unutmuyorlar ve o heyecan dorukta kalıyor” diye konuştu.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu