324379001

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİVAS’TA…

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİVAS’TA…

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİVAS’TA…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarihi Kent Meydanı'nda düzenlenen Sivas mitinginde vatandaşlara hitap etti.


Nuri Demirağ Havaalanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı; Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Sivassporlu futbolcular ve il protokolü karşıladı.


Burada, Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Başkan Vekili Bahattin Eken, Teknik Direktör Bülent Uygun ile futbolcular, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 58 sırt numaralı Recep Tayyip Erdoğan yazılı Sivasspor forması takdim etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilimizi teşrif ederek Tarihi Kent Meydanı'nda hemşehrilerimize hitap etti.


Konuşmasına, "Yol senin yolundur, yoldaşım sensin. İyi gün, kötü gün haldaşım sensin. Canımın canısın, kardeşim sensin. Hasretim ülfetim sanadır Sivas" dizelerini okuyarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivaslılarla hasret gidermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Erdoğan, "Türkümüzün söylendiği, sazımızın çalındığı, emeğimizin bütünleştiği, birlik ve beraberliğimizin teminatı Sivas'ın kalbimizde hep ayrı bir yeri oldu." diye konuştu.

Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak Türkiye'nin birlik, beraberlik, kardeşlik davasına bu kadar sıkı sarılmamızın, âdeta üzerine titrememizin sebebi budur. En büyük üzüntümüz, bu anlayışı CHP ve muhalefette göremeyişimizdir. Burada içimizde kalan bir ukdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Türkiye son 21 yılda birçok sorununu çözdü, eksiğini giderdi. Daha önce hayal dahi edilemeyen yerlere geldi. Hak ve özgürlüklerden yatırımlara, savunma sanayinden dış politikaya kadar her alanda gerçekten tarih yazdık. 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin en ücrasına kadar tüm köylerimizin âdeta çehresini değiştirdik." dedi.


Son 21 yılda Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) canlandırarak gücüne güç kattıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birilerinin kapatılacağı yalanını yaymaya çalıştığı TÜRASAŞ'ta mühendislerimizin tasarımı millî yük vagonlarını üretiyoruz. Bununla kalmadık. Şimdi de ilk etapta 250 kişiyle başlayıp daha sonra 500 kişiyi istihdam edecek Boji Üretim Fabrikası ile TÜRAŞAŞ'ı büyütüyoruz." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, demiryollarının modernizasyonunu özellikle yapan Sivas'ın bu çalışmalardan payına düşeni aldığını vurguladı.


Bu kapsamda Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı'nın modernizasyonunun tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattımızı hizmete alarak iki şehir arasındaki seyahat süresini yaklaşık 2 saate indirdik. Daha düne kadar bu yatırımı gereksiz bulanların da hızlı treni kullandığını görüyor, açıkçası bundan da memnuniyet duyuyoruz. Hızlı tren için 'bu hizmet değildir' diyenler de en azından böylece hizmet neymiş, nasıl yapılırmış öğrenmiş olur. Bilindiği gibi bu hat, Edirne'den Kars'a uzanan, doğu-batı hızlı demir yolu koridorunun önemli bir parçasıdır. Hattın, Sivas-Erzincan arasındaki kısmının yapımına başladık. Mevcut Divriği-Kars hattını elektrikli ve sinyalli hâle getiriyoruz. Sivas Lojistik Merkezimizin yapımına devam ediyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na iç ve dış hatlar terminal binasını hizmete sunduk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazanda tutulacak oruçların ve ibadetlerin Allah katında kabul ve karin olmasını dileyerek, "Rabbim bizlere Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta millî irade bayramına da beraberce erişmeyi nasip etsin inşallah. Bunun için rahmet ve bereket ayı olan ramazanı gündüzüyle ve gecesiyle çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sivaslı kardeşlerimizin bu hususta tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum." ifadelerine yer verdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, "Belediye başkanlarımızı, sizlere emanet ediyorum. Sizlerin de adaylarımıza çok güçlü destek vereceğinize inanıyorum. Sivas'a inanıyorum, biliyorum ki Sivas da bize inanıyor. Bu duygularla hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum." ifadeleriyle sonlandırdı.

Meydanı dolduran 75 bin Sivaslı ise sık sık sloganlar atarak Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi.


CUMHURBAŞKANININ VALİLİK ZİYARETİ
AK Parti'nin Tarihi Kent Meydanı'nda düzenlenen Sivas mitinginin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ziyaret etti.


Valilik Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Yılmaz Şimşek'ten Sivas’ın genel durumu, yapılan ve yapılması planlanan projelere ilişkin detaylı bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANININ BELEDİYE ZİYARETİ
Valilik ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediyemizi ziyaret ederek Başkanımız Hilmi Bilgin ile bir araya geldi.


Başkanımız Bilgin'in 5 yıllık görev sürecinde yapılan hizmetler hakkında bilgi alan Erdoğan, şehre kazandırılan eserlerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek önümüzdeki süreçte uygulanması planlanan projeler için de destek sözü verdi.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu