324379001

VALİ KARALOĞLU´DAN GÜZEL ÖNERİ

VALİ KARALOĞLU´DAN GÜZEL ÖNERİ

Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Koruyucu Anne, Aile Sözleşme Töreni ve Tanışma Toplantısına katıldı. Vali Münir Karaloğlu, devletin veremediği tek şeyin anne - baba şefkati olduğun

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nde düzelenen protokol törenine Vali Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, koruyucu aileler ve kimsesiz çocuklar katıldı. İmzalanan protokolle biri ikiz, üç çocuk iki koruyucu aileye verildi.

149 ÇOCUK KORUYUCU AİLELERİYLE BULUŞTU

Kimsesiz çocukların eskiden kışla-koğuş sistemi şeklinde yetiştirme yurtlarında korunduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, şu an 5 - 6 çocuğun, başlarında bakıcılarıyla kaldığı Sevgi ve Çocuk Evleri projesine geçildiğini söyledi.

Vali Karaloğlu, devletin her şeyin en iyisini sağlamasına rağmen veremediği tek şeyin anne-baba şefkati olduğunu ifade etti. Bu eksikliğinde giderilmesi için son 5-6 yıldır koruyucu aile sistemine ciddi önem verildiğini dile getiren Karaloğlu, ?Tek bir amacımız var, çocuklarımız ailenin kucaklayıcı, kuşatıcı sevgi ortamında büyüsün, bir aidiyet duygusu oluşsun, bir ailesi olduğunu bilsin.
 
Ona anne - baba gibi davranacak büyüklerinin olduğunu bilsin. 2012´de Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri seferberliğinin alt başlıklarından biri de koruyucu aile. Bu kapsamda Antalya´da bugün 3 çocuk imzalanan protokolle koruyucu ailelerin yanına verildi. Bu protokolle koruyucu ailenin yanına verilen çocuk sayısı 149´a yükseldi" dedi.

ÇOCUKLARIN AİLEYE ÇOK İHTİYACI VAR
 
Koruyucu ailelere teşekkür eden Vali Karaloğlu; "Ama elimizde daha çok çocuğumuz var. Hala Sevgi ve Çocuk Evlerinde o aile sıcaklığını, sevgisini veremediğimiz, bekleyen yavrularımız var. Buradan çağrıda bulunuyorum; Antalya´da oturan, bu konuda niyeti olan, endişesi olanlar da gelsin bir görsün.
 
Daha önce koruyucu aile olanlarla tanıştıralım, oturup konuşsunlar. İnanın çocukların aileye ihtiyacı var. Ama öyle aileler var ki onların bir çocuğa daha çok ihtiyacı var. İşte biz bu iki ihtiyaç sahibini buluşturmak istiyoruz. Bugün Antalya´da yeni bir seferberlik başlatalım ve tüm çocuklarımızı aile ortamına kavuşturalım. Bu çocuklarımızı devletine, milletine, ümmetine hayırlı evlatlar olarak yetiştirelim." diyerek Antalyalılara çağrıda bulundu.

STEVE JOBS ÖRNEĞİ
 
Bu çocuklar içinden ülkenin geleceğini şekillendirebilecek çocukların çıkabileceğine dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, son 50 yılın dünyayı en çok değiştiren ismi Steve Jobs üzerinden örnek verdi. Steve Jobs´un koruyucu aile yanında yetiştiğini vurgulayan Karaloğlu, "Aslen Suriyeli bir ailenin çocuğu. Anne - babası ayrılıyor.
 
Amerika´da koruyucu bir ailenin yanında yetişmiş. Son 50 yılda insanlığı en derinden etkileyen buluşun sahibi. Bugün herkesin elindeki akıllı telefonu ortaya çıkaran adam o. Bugün aramızdaki bu çocuklardan geleceğimizi değiştirecek, şekillendirecek bir çocuk olmadığını bilen var mı? O yüzden bu çocuklarımızı aile ortamına kavuşturmak en büyük hedefimiz" dedi.
 
Kaynak: http://www.antalya.gov.tr/antalyada-koruycu-aile-seferberligi-baslatalim


MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu