324379001

SÖMESTRE HAZIR MISINIZ ?

SÖMESTRE HAZIR MISINIZ ?

Okullar tatil oldu sömestr başladı. İşte tatiliniz için valizinizde olması gerekenler

Kış tatili meraklıları karlı dağlardaki otellerde bir yandan dinlenip, temiz havanın ve yüksek oksijen oranının tadını çıkarırken; bir yandan da gündüzleri sportif aktivitelerin, akşamları da şömine başının keyfini sürüyorlar.

Eğitim yılına ara verilmesiyle birlikte 2020´nin ilk tatil sezonuna kavuştuk. Uzun süredir hasretle beklenen karın geçtiğimiz haftalarda pistlere düşmesinin ardından, kışın tadını çıkartmak isteyenler, Türkiye´de Uludağ, Palandöken, Kartepe, Kartalkaya, Erciyes ve Sarıkamış´ın yanı sıra Bulgaristan´da Bansko, Pamporovo, Borovets ve Romanya´da Poiana Braşov, Sinaia, Busteni gibi kayak merkezlerinin yolunu tuttular.

Tatilcilerin bazıları kayak, snowboard yaparak karın keyfini sürerken, bazıları ise otellerin spalarında keyif yapmayı tercih ediyor. Tercihi ne olursa olsun bütün tatilciler, stresten uzaklaşıp dinlenmek ve yeni yılın hemen başında kendilerini yenilemeyi arzu ediyor. Ancak kışın olumsuz koşulları yanında gece ve gündüz arasındaki yüksek sıcaklık farkı cildimizi etkileyerek, yenilenme arzumuzu yıpranmaya dönüştürebiliyor.

Valizin olmazsa olmazı nemlendirici

Kış aylarında cildimiz soğuk, rüzgâr gibi etkenler nedeniyle hassaslaşıp daha fazla kuruyor. Eğer doğru ve yeterli şekilde nemlendirilmezse cildimiz gerilmeye, çatlamaya eğilim gösteriyor, kızarıyor ve kaşıntı yapabiliyor. Hatta ilerleyen safhalarda egzama gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle tatil valizinin olmazsa olmazını, en öncelikli parçasını, kesinlikle nemlendirici oluşturuyor.

Ancak bu nemlendiricinin su değil yağ bazlı olmasına özen göstermek gerekiyor. Yağ bazlı nemlendiriciler cildinizde nemi hapsederek kurumayı minimuma indirmeye yardımcı oluyor. Bu yağ bazlı nemlendiricinin cilt tipine uygun olmasına da dikkat etmek şart. Eğer buna dikkat etmezseniz cildinizi kuruyup yıpranmaktan korurken sivilce, siyah nokta gibi sorunlara davetiye çıkarabilirsiniz.

Eller ve dudaklar ihmale gelmez

Tabii sadece yüzünüzü nemlendirmeniz yeterli değil! Vücudunuzu, dudaklarınızı ve ellerinizi de asla pas geçmemelisiniz. Kayak merkezlerinde sıkça kullanılan sauna ve sıcak suyla duş almak cildinizi gözle görülür şekilde kurutur.

Bu nedenle yine yağ bazlı bir vücut nemlendiricisini tercih edebilirsiniz. Elleriniz için ise gün boyunca her fırsat bulduğunuzda krem kullanmalısınız. Ellerimizin derisi çok ince olduğu için yıpranmaya çok daha fazla meyillidir. Bu nedenle dışarıda dolaşırken mutlaka eldiven takmaya ve elinizi her yıkamadan sonra kremlemeye özen gösterin.

Kayaktan önce güneş koruyucu

Kış tatilini kayak merkezlerinde geçirenlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri kar yanığıdır. Yazın güneş altında fazla kaldığınızda karşılaştığınız yanıktan çok da farklı olmayan kar yanığı, yüzünüzü bir anda kıpkırmızı bir görüntüye bürüyebiliyor. Kar yanığının ortaya çıkmasının en önemli nedeni; bulunduğunuz rakım ve karın güneş ışınlarını yüksek oranda yansıtması geliyor.

Uzmanlar, her 1000 metrede, UV düzeyinin yaklaşık yüzde 10 arttığına ve karın güneş ışınlarının %80´ini yansıttığına dikkat çekiyor. İşte bu nedenle tıpkı yaz tatiline çıkarken olduğu gibi, kış tatili valizinde de güneş koruyucu kremler kaçınılmaz oluyor. Güneş kremlerinizi tıpkı yazın olduğu gibi dışarı çıkmadan en az yarım saat önce sürmeyi ve gün içinde de birkaç kez yenilemeyi unutmayın.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu