324379001

OLİMPOS´A ANLAMLI FESTİVAL

OLİMPOS´A ANLAMLI FESTİVAL

Antalya yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor Olympos´ta kültür ve edebiyat şöleni gerçekleşiyor.

Antalya´nın mitolojik zenginliklerinin edebiyatla tanıtılacağı Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali 7 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreni ile Olympos Antik Kenti´nde başlıyor.

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve mitolojik efsaneleriyle kültür turizminin de önemli merkezlerinden olan Antalya,  yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. Antalya Valiliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle gerçekleşecek festival, 3 gün sürecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ?Bu yıl ilki düzenlenen festivalin, kültür ve edebiyatın sürükleyici ve sürdürülebilir etkileriyle gelecek yıllara temel ve örnek oluşturacağını düşünüyorum. Yıl boyunca Antalya´nın antik kentlerinde dinletiler de düzenlemesi planlıyoruz? dedi.

Uluslararası bir kültür festivali

Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali, Antalya´daki antik kentleri, tarihi ve arkeolojik zenginlikleri kültürel etkinliklerle yaşatmayı amaçlıyor. Festival, Olympos Antik Kenti, Rhodiapolis Antik Kenti ve Akdeniz Üniversitesi Adrasan Sosyal Tesisleri yerli ve yabancı, şair, yazar ve sanatçıları konuk edecek.

Arnavutluk, Güney Kıbrıs, Hindistan Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır, Yunanistan´dan gelen toplam 10 yabancı şaire, Antalya ve Türkiye´nin çeşitli yerlerinde yaşayan toplam 20 şair eşlik edip, antik kentlerde birlikte şiir okuyacak, müziğin büyülü sesi Antik Kentlerde yankılanacak.

Kültür ve edebiyat şöleni

7 Eylül Cuma günü uzman arkeologların Olympos Antik Kenti´ni tanıtımının ardından 15.00´te festivalin resmi açılış yapılacak. Açılışın ardından Olympos Antik Kenti Mansiyo (Antik Pansiyon) Binası önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi Nostaljik Müzik Topluluğu ve yerli-yabancı şairlerin şiir dinletisi gerçekleştirilecek.

10 Eylül tarihine kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı, Olympos ve Rhodiapolis Antik Kentlerinde gerçekleşecek festivalde ayrıca;  fotoğraf, resim ve seramik sergileri, şiir dinletileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Müzikleri Topluluğu konseri, Yanartaş´ta şiir dinletisi gibi keyifli etkinliklerle bir kültür ve edebiyat şöleni yaşanacak.



Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşlerinden anlamlı kampanya

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu