324379001

MURATPAŞA FALEZLERİ TEMİZLEDİ

MURATPAŞA FALEZLERİ TEMİZLEDİ

Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile falezler temizlendi

Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mağara Araştırmaları Topluluğu´yla birlikte denizden yüksekliği yer yer 40 metreye ulaşan falezlerde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Dünyanın dört bir yanında 20 Eylül´de başlayan ve ayın 27´sinde sona erecek Küresel İklim Grevi etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Belediyesi AÜ Mağara Araştırmaları Topluluğu´yla birlikte Antalya´nın doğa harikası falezleri üzerinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Topluluk Başkanı Kübra Doğru, denizden yer yer yüksekliği 40 metreyi bulan falezlerde temizlik çalışmasına 15 kişilik bir ekibin katıldığını söyledi. Topluluk üyesi öğrenciler, temizlik çalışması öncesi, inişi gerçekleştirdikleri Falez-2 Park´ta tıpkı bir mağaraya iner gibi hazırlandı. Önce ipler kontrol edildi, düğümler atılıp sağlamlığı test edildi, emniyet kemerlerinin ve daha birçok iniş aletinin güvenli çalışıp çalışmadığı birkaç kez kontrolden geçti. İniş için tüm hazırlıklarını tamamlanmasının ardından üniversite öğrencileri kasklarını takarak iplerle falezlerden aşağıya doğru güvenli şekilde indi.

Çalışma yaklaşık 3 saat boyunca devam ederken, ancak uzman ekiplerin inebileceği noktalarda gerçekleştirilen temizlikte pet şişe atıkların fazlalığı dikkat çekti.  Topluluk Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Köleli, ?İsterdik ki, burada temizlik yaparak değil, buranın, doğa harikası falezlerin, temizliğiyle dikkat çekmeyelim. Ama maalesef öyle değil. Her tarafta çöp kovası olmasına rağmen bilinçsizce çöpler buraya atılıyor? diye konuştu.     

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye´de ?Sıfır Gelecek´ başlığında gerçekleştirilen Küresel İklim Grevi etkinliklerine aynı zamanda birinci derece doğal SİT alanı olan falezlerde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasıyla katılan AÜ Mağaracılık Topluluğu üyelerine teşekkürlerini dile getirdi. Başkan Uysal, ?Bu temizlik çalışmasında da gördüğümüz üzere, dünyayı hep birlikte kirletiyoruz. Ama artık küresel ölçekteki bu kirliliğe dur dememiz gerekiyor. İnsani tahribata dur demeliyiz. Mevcut kirlilikleri temizlememiz gerekiyor? diye konuştu.



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu