324379001

KORKUTELİ´NE KUR´AN KURSU

KORKUTELİ´NE KUR´AN KURSU

Korkuteli Hacı Rahmiye-Feyzi Efe 4-6 Yaş Kur´an Kursu´nun açılışı yapıldı

Hacı Rahmiye-Feyzi Efe 4-6 Yaş Kur´an Kursu´nun Açılışı Yapıldı.

Korkuteli İlçesinde hayırsever Rahime EFE tarafından inşaatı tamamlanarak tefrişi yapılan Hacı Rahmiye-Feyzi Efe 4-6 Yaş Kur´an Kursu´nun açılışı dualarla yapıldı.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılış merasimine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcısı Melek ALÇIN, Korkuteli Kaymakamı Ömer ÇİMŞİT, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İŞLEK, İlçe Müftüleri, protokol, Din Görevlileri ve Korkuteli halkı katıldılar.

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Selim YAZICI yaparak davetlilere ?Hoş geldiniz? dedi.

Kaymakam Ömer ÇİMŞİT ve Belediye Başkanı Ömer Niyazi İŞLEK ise yapmış olduğu konuşmada  ?Hayırlı olsun? dileklerini iletti.

Akabinde kürsüye gelen İl Müftüsü ARTAN; ?Bugün güzel bir güne şahitlik ediyoruz. Bir zamanlar yaz döneminde ve diğer zamanlarda ilkokul mezunu olmayan çocukların okutulamadığı dönemler gelmiş geçmiş. Çocuklarımıza camilerde ve Kur´an kurslarında ilkokulu bitirmedikten sonra din eğitimi, Kur´an eğitimi veremiyorduk.

Ama bugün Allah´a hamdü senalar olsun ki beşikten mezara kadar eğitim diğer bir tabir ile çocuklarımızın yürümeye başladığı, konuşmaya başladığı dönemden ölünceye kadar eğitim verilecek bu günleri bizlere gösteren Rabbimize binlerce hamdolsun. Onun için bu dönem çok önemli bir dönem. 4-6 yaş dönemi çocukların zihinlerine bilgilerin nakşedildiği bir dönem. Bu dönemde çocuklar Allah kelamıyla, besmeleyle hayata başlayacaklar. Büyüdükleri zaman mermerin üzerine yazılan yazı gibi bu dönemdeki aldıkları eğitimin tesiri mutlaka görülecektir.

Onun için sayın Genel Müdürümüz burada. Genel Müdürümüz ve şu anki Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr Ali ERBAŞ hocamızın genel müdürlüğü döneminde bu 4-6 yaş fikri ortaya çıktı. Hepimiz heyecanlanmıştık. Acaba başarılı olur muyuz diye. Ama Elhamdülillah bugün Türkiye´nin her tarafına yayıldı. Topluma baktığımız zaman gençlerin bir çoğunun uyuşturucuya müptela olmaya başladığı, gençlerin birçoğunun yanlış yollara gittiğini gördüğümüz zaman geç kaldığımızın farkına varıyoruz.

Onun için çocuklarımız dört yaşından itibaren Kur´an eğitimi ile buluşturmak, peygamberimiz ile buluşturmak, haram-helal duyguları ile buluşturmak veya değerler eğitim ile buluşturmak bizim görevimizdir.

Bu nedenle Korkuteli´de sadece 4-6 yaş grubu öğrencilerimizin okuyabileceği bu eğitim yuvası çok çok önemli. Hayır sahibi Rahmiye teyze başta olmak üzere evlatlarından, akrabalarından Allah razı olsun. Örnek bir eser ortaya koydular. Bu eser Antalya´da ilk. Belki Türkiye´de çok nadirdir. Bunların sayılarını artırmak istiyoruz. Bunlar sadaka-i cariyedir. Ben teyzemizi bu eser için tebrik ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin? diye konuştu.

Açılış için ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Kadir DİNÇ davetlilere hitaben yapmış olduğu konuşmada Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ´ın selamlarını ileterek şunları söyledi. ?En hayırlı bir mekânın müesseseler içinde en hayırlı bir müessesenin açılışı için buradayız. Hamd makamındayız.

Rabbimize ne kadar Hamd etsek azdır. Müftümüzde ifade ettiler. Çok değerli Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamızın döneminde bu 4-6 yaş Kur´an kurslarımızın temelleri atıldı. Hamd etmek durumundayız. Çünkü nereden nereye geldik. Bir zamanlar atılmaktan korktuğumuz, çekindiğimiz yasak dönemler geçirdiğimiz yaz Kur´an kursuna dahi çocuklarımızı gönderemediğimiz günlerden şimdi müstakil yaş haddinin olmadığı, 4-6 yaş Kur´an kursu binasının açılışı için buradayız.

Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Şimdi burada Korkuteli´mizin çocukları 4-6 yaş grubu Kur´an Kursu hizmeti bağlamında iyi bir eğitim görecekler. İnsan şahsiyetinin yüzde 65 ila 70 oranında gelişimi daha anne karnında oluşuyor. Bizim yapacağımız müdahale yüzde 30-35´lik müdahale. Hele hele modern dünyada çalışan anne ve babanın evde oluşturduğu boşluğu maalesef çocuklar çekmek zorunda. Bu acı fatura çocuklara kesiliyor.

Eskiden büyük aileler vardı. Anne baba çalışsa da nene-dede çocuklarla ilgilenir, onlara bir maneviyat aşısı yapardı. Onlara kitabını Kur´an´ını öğretirdi. Peygamberini öğretirdi. Ama şimdi öyle değil. Peki bu çocuklarımız dinsiz kitapsız mı yetişsin. İşte elhamdülillah şimdi bu imkanlar doğuyor. Bu 4-6 yaş Kur´an kursları çocuklarımızın dinini, peygamberini, Kur´an´ını öğreneceği müesseseler olacak. Kitabını tanıyacak. Peygamberini tanıyacak. Varlığını tanıyacak. Anne baba nedir.

Büyük, küçük nedir onu tanıyacak. Besmeleyi öğrenecek. Elhamdülillah demeyi öğrenecek. Bir taraftan oynayacaklar, bir taraftan eğlenecekler bir taraftan da aynı zamanda öğrenmiş olacaklar. İyi yetişmiş alanlarında sertifika eğitimi tamamlamış Kur´an kursu öğreticilerimiz marifetiyle bu eğitimi almış olacaklar. Cenabı hak tekraren Rahmiye annemizin bu hayrından bu niyetinden razı olsun, kazançlarına bereket nasip eylesin. Bu hizmet hayırlara vesile olsun? dedi.

Protokol konuşmalarının sonrasında hayırsever aileye plaket takdimi yapılarak kurdele kesimine geçildi.



BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN TÜTÜNCÜ; "BİZİM HEYBEMİZ DOLU"

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu