324379001

KALEİÇİ´NDE FESTİVAL ZAMANI

KALEİÇİ´NDE FESTİVAL ZAMANI

Başkan Uysal Kaleiçi Old Town Festivali´nin 15-18 Ekim´de gerçekleştirileceğini söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Koleji´nin ?kültürel mirasın korunması´ başlığıyla sürdürdüğü Erasmus+ projesi kapsamında Antalya´da bulunan yabancı öğrencilerin ziyaretinde bu yıl 5´incisi düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali´nin 15-18 Ekim´de gerçekleştirileceğini söyledi.
Adalya Koleji´nin Erasmus+ projesi kapsamında Antalya´ya bulunan Fransa, Romanya ve Portekiz´den öğrenciler Başkan Uysal´ı ziyaret etti. Ziyarette Adalya Koleji öğrencileri, ana konusu kültürel mirasın korunması olan projelerinin içeriği hakkında Başkan Uysal´a bilgi verdi.

Başkan Uysal, öğrencileri,  İngilizce ?Şehrimize hoş geldiniz? diye karşılarken kültürel mirasın korunmasının çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Muratpaşa Belediyesi´nin da bu başlığı paylaşan, kültürel mirasın korunmasında bir farkındalık yaratmayı amaçlayan Kaleiçi Old Town Festivali´ni gerçekleştirdiğini belirten Başkan Uysal, festivalin geçen yıl 3 kıtadan 24 ülke ve 48 şehrin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Geçen yıl 4´üncüsü gerçekleştirilen festivalde Antalya´nın tarihi kent merkezi Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirleri bir forum kapsamında bir araya getirdiklerini de aktaran Başkan Uysal, forumda tüm katılımcı ülkelerini imzasıyla bir deklarasyon yayımlandığını da aktardı. Erasmus+ öğrencileri için ziyarette deklarasyonun İngilizcesi okunurken Başkan Uysal, öğrencileri bu yıl 15?18 Ekim tarihlerinde 5´incisi düzenlenecek festivale davet etti.

Kaleiçi Old Town Festivali´nin entelektüel ama eğlenceli bir festival olduğunu söyleyen Başkan Uysal, şöyle konuştu: ?Hayat çok hızlandı. Dünyada günlük yaşam aşarı hızlı akıyor. Bundan 50 yıl önce farklıydı. Türk kadın şairimiz Gülten Akın, şöyle diyordu: ?Kimsenin vakti kalmadı ince şeyler düşünmeye.´ Gerçekten haklı. İstiyoruz ki, kültürel değerler önem kazansın, insanlar binlerce yıllık tarihi eserlerin önünden geçerken durup düşünsünler ve insanlar birbirini, geçmişi geleceği düşünsünler, daha iyi anlasınlar. Sizlerin de buna katılıyor olması beni sevindirdi.?

Ziyaret, hep birlikte hatıra fotoğraflarını çektirilmesiyle sona ererken, Başkan Uysal öğrencilere çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.


Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşlerinden anlamlı kampanya

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu