324379001

Genç yetenekler Kepez´de yetişiyor

Genç yetenekler Kepez´de yetişiyor

Kepez Sporcu Fabrikası? Türk sporuna 30 yetenekli kaleci hazırlıyor

2014 Yılında ?Kepez´in Yıldızları Spor ve Eğitim? projesini başlatan Kepez Belediyespor aradan geçen 4 yılda meyvelerini toplamaya başladı. Proje kapsamında seçilen 30 genç eldiven,  özel antrenör eşliğinde Türk Sporuna kazandırılıyor.

Türk Sporunda ki alt yapı sorununa köklü ve planlı bir çözüm getiren Kepez Belediyespor, 4 yıl önce uygulamaya geçirdiği Kepez´in Yıldızları Spor ve Eğitim Projesi ile binlerce yeteneği spora kazandırıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ?nin model programına dahil ettiği ve AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu Gençlik temalı yarışmada özel jüri ödülüne layık görülen projede, Kepez Belediyespor adeta bir sporcu fabrikasına dönüşüyor.

Kepez Belediyespor daha önce alt yapısında yetiştirdiği milli takım kalecisi  yeni ?Volkan BABACANLAR? çıkarmanın peşinde. Proje kapsamında Kepez´de ki okullarda taramalar gerçekleştiren Kepez Belediyespor, 30 yetenekli kaleciyi alt yapılarına kazandırdı.

30 Genç Eldiven Kaleyi Koruyor

Yetenek taramalarında seçilen toplamda 30 kaleci, Alt Yapılardan Kaleci Antrenörü Mehmet Ece önderliğinde planlı ve profesyonel bir şekilde eğitim alıyor. Kaleciler antrenmanlarda temel teknik ve koordinasyon, kuvvet, denge , sürat gibi kondisyonel teknikleri çalışıyorlar.

Bir çok amatör spor kulüplerinde olmayan alt yapı kaleci antrenörlüğü sistemini hayata geçiren Kepez Belediyespor genç file bekçilerini Türk Sporuna kazandırmak için tüm imkanlarını seferber ediyor.

4 Kulübü Besliyorlar

Taramalar kapsamında seçilen sporcuların takım ihtiyacını karşılamak amacıyla Kepez Belediyespor bünyesinde kurulan; Kepez Gençlik, Kepez Poplin ve Kepez Dokuma takımları kurulurken , 30 kaleci bu dört takımın bir çok yaş kategorilerinde kaleyi koruyorlar.

Kepez Belediyespor: u11, u12, u13, u14 ,u15 ,u16, u17, u19

Kepez Gençlik: u11, u12, u13

Kepez Poplin: u11,u12

Kepez Dokuma: u11, u12

Düzenli olarak her yaş grubuna ayrı ve planlı bir şekilde haftada 6 gün antrenman yaptıran Kaleci Antrenörü Mehmet Ece, futbolda kaleciliğin yetenek, özgüven ve sorumluluk gerektiren bir mevki olduğunu söylerken,  alt yapılarda temel kalecilik eğitiminin olmazsa olmazlardan olduğunu vurguladı.

Türk futbolunda altyapıdaki en büyük problemlerden birinin temel kaleci eğitimi olduğunu belirten Ece , bu sorunu ortadan kaldırmak için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

?Milli Takımlara Oyuncu Vereceğiz?

Kepez Belediyespor Futbol Genel Koordinatörü Şakir Filiz ise ülkemizde çok yetenekli gençlerimizin olduğunu vurgularken, düzenli bir modelin olmamasının bu yeteneklerin kaybolmasına neden olduğunu, bu proje ile TFF´nin de örnek aldığı bir model belirlediklerini ve bu modeli uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Amaçlarının öncelikle kendi kulüplerine sonrasında ise Türk Sporuna bu yetenekleri kazandırmak olduğunu belirten Filiz ? Alt yapılarımıza bir çok oyuncu kazandırdık. Artık Kepez Belediyespor alt yapısı tercih edilen, dışarıdan transfer yapmayıp kendi yeteneklerini bulan bir sisteme dönüştü.

Hedefimiz birkaç yıl içerisinde A takımlarımızda bu çocuklarımızı oynatıp ve transfer yapmamak. Kepez Belediyespor gelecekte milli takımlara oyuncu verecek? ifadelerini kullandı.

?Geleceğe Yatırım Yapıyoruz?

Kepez Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu da geleceğe yatırım yaptıklarını belirterek uyguladıkları  sistemle sadece çocukların sporcu olmalarını sağlamadıklarını, sokaktaki kirli dünyadan çocukları koruyup , spora yönelttiklerini ifade etti. 

Ünlüoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü´nün kendilerine çok büyük destek verdiğini ifade ederek ? Tütüncü´nün çok önemsediği proje ile çocuklarımızın keşfedilip spora kazandırılmasıyla gelecek nesillere daha güçlü hazırlanacağımızı amaçlıyoruz? ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ünlüoğlu Belediye Başkanı Hakan Tütüncü´nün maddi ve manevi anlamda her türlü desteği verdiğini belirtirken ?Çocuklarımızın geleceği her şeyden önemli? açıklamalarında bulundu.

Kepez´in bir spor semtine dönüşmesi, modern ve nitelikli tesisleri sayısının gün geçtikçe artması Kepez´de güçlü bir alt yapı kalkınmasını da beraberinde getiriyor.



BAŞKAN MUSTAFA YILMAZ "SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ"

BAŞKAN UYSAL; "AMATÖR SPORLAR SİHİRLİ DEĞNEKTİR"

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KESTİ

KEPEZLİ ÜÇ YÜZÜCÜDEN YEDİ MADALYA GELDİ

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI DOKUMA-PARKTA

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA YOGA KURSU

MURATPAŞA'NIN SULTANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI

KEPEZ TEK GOLLE ERKEN KUTLAMAYI KAÇIRDI

MURATPAŞA SULTANLAR LİGİ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

MURATPAŞA'NIN PLAY-OFF GURUBU BELLİ OLDU

E-SPOR TUTKUNLARI KEPEZ'DE BULUŞUYOR

SULTANLAR ŞAMPİYONLUĞU PASTA KESEREK KUTLADI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu