324379001

FOLKLORUN TÜM RENKLERİ KEPEZ´DE

FOLKLORUN TÜM RENKLERİ KEPEZ´DE

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dünya´nın folklor renklerini ağırladı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dünyanın ve Türkiye´nin dört bir yanından gelen folklor ekiplerini, festivalin ikinci gününde belediyenin meclis salonunda ağırladı.

Kepez Belediyesi´nin farklı kültürleri bir araya getiren 5. Uluslararası Folklor Festivali başladı. Uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Kepez Belediyesi bu yılda Dünya´nın ve Türkiye´nin farklı renklerini bir araya getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 4 gün boyunca renkli görüntülere sahne olacak festivalin konuk ekiplerini Kepez Belediyesi meclis salonunda kabul etti. Dünya´nın ve Türkiye´nin dört bir yanından 5. Uluslararası Folklor Festivali´ni renklendiren konuklara teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ?5 yıl önce güzel bir festival programı oluşturalım, Kepezle özleşecek güzel bir festivalin burada var olmasını sağlayalım istedik. 

Kepez Türkiye´nin 81 ilinden insanların burada huzur ve barış içerisinde yaşadığı çok güzel bir parçamız, çok güzel bir şehrimiz. İşte biz de Türkiye´nin ve dünyanın farklı renklerini burada yılın belli günlerinde Antalya´ya ve Kepeze bir güzellik bir kültür sanat etkinliği olarak verelim istedik. Festivallerde 5 yıllık bir süre önemli bir süredir.

Bu festivalimizi çok daha renkli, çok daha kapsamlı, çok daha geniş katılımlı ve şehre daha çok mal olmuş bir festivale dönüştürmeyi festivalimizi büyümeyi hedefliyoruz. Bu noktada yaptığımız değerlendirmeler ve bu yılki çalışmalarımızla inanıyorum ki; önümüzdeki yıl daha renkli, daha başarılı bir  festivale imza atacağız. ? dedi.

Şehrimiz çok daha fazla hissedecek

?Biz inanıyoruz ki; yerel kültürü,  yerel kültürü yaşatmayı ve yerel kültürün ulusal bazda marka haline getirmeyi çok çok önemli görüyoruz ve önemsiyoruz? diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü,  ?Evrenselleşmenin yolunun da yerellikten geçtiğini inanıyoruz. Yerel kültürlerin güç kazanması aynı zamanda ulusal ve evrensel markaların doğmasına da katkı sağlayacaktır.

Ulusal ve evrensel markalarda ülkelerine ve şehirlerine çok farklı anlamlar kazandıracaktır. Düzenlediğimiz semt etkinliklerini ve festivalleri Kepez´in dört bir yanında hemşehrilerimizin hissetmesi önemli bir gelişmedir. İnşallah önümüzdeki yıl Uluslararası Folklor Festivali´ni şehrimiz çok daha fazla hissedecek. ? diye konuştu.

Sevginin dili Kepez´i selamladı

5. Uluslararası Folklor Festivali´ni bu yıl 11 yerli, 8 yabancı olmak üzere toplam 19 ekibin,  570 kişiyle renklendirdiğini belirten Başkan Tütüncü, festival açılışını da değerlendirdi. Tütüncü, ?Festival açılış kortejimiz çok güzeldi. Mehmet Akif Caddesi Dünyanın ve Türkiye´nin rehberi sevginin dili ile Kepezi selamladı. Bize uzanan dost ellerine, sevgi dolu kalplere, heyecanımızı paylaşan yüce gönüllere çok çok teşekkür ediyorum. ? dedi.

Folklor festivalleri çok önemli

Folklor Festivallerinin sevgi dilinde topluma egemen kılmak noktasında çok çok önemli olduğuna da değinen Başkan Tütüncü, ? Biz sevginin dili ile konuşmalıyız, biz birbirimize sevginin dili ile hitap etmeliyiz. Böyle yaptıkça gönül kapılarının sonuna kadar açılacağına inanmaktayız. Bugün ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey ülke içerisinde milli birliğimiz ve beraberliğimizdir.

Milli birlik ve beraberliğimiz için unutulmaması gereken önemli nokta; yumuşak sözden, tatlı dilden ve güler yüzden geçmektedir. Sevginin dilini gösteren şeylerden bir tanesi de halk danslarıdır. Bu Festival inanıyorum ki; aynı zamanda sevgimizi de büyütecek, birbirimize sevginin dili ile hitap etmemizi sonuçlayacak, işte bu yanıyla çok anlamlı. Biz sevginin dili ile konuşmaya, gönüllere hitap etmeye devam edeceğiz. Kalpler kazanmaya, yeni gönül yolları yapmaya devam edeceğiz.

Bir şehre yollar yapabilirsiniz, ışıltılı projeler yapabilirsiniz, kocaman kocaman yatırımları hayata geçirebilirsiniz. Bunları bütün belediyeler bilir. Önemli olan şey, gönül yolları yapabilmektir. Bu dünyada en mutlu kişi gönül fethedendir. Biz folklor festivalimizle gönüller kazanmaya, kalpler fethetmeye devam edeceğiz. Sevgimiz, kardeşliğimiz,  birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Biz saygıyı ve sevgiyi merkeze alarak yol yürümeye devam edeceğiz.? diye konuştu.

Tütüncü´den konuklara hediyeler

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından festivale katılan konuk ekiplere ve emeği geçen katılımcılara plaket ve hediyeler verdi. Farklı yöre ve kültürlerin, geleneksel oyunlarının sergilendiği 5. Uluslararası Folklor Festivali, 4 gün devam edecek. Ekipler, festival süresince Kepez´in farklı noktalarında gösteriler gerçekleştirecekler. Farklı yöre ve kültürlerin geleneksel oyunlarının sergileneceği festival, 31 Ağustos Cumartesi günü Kepez Kent Meydanı´nda düzenlenecek gala ile sona erecek.



Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşlerinden anlamlı kampanya

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu