324379001

DİPLOMAYI ALDI, BAŞKANA KOŞTU

DİPLOMAYI ALDI, BAŞKANA KOŞTU

Muratpaşa personeli Ayşe Çaltılı, üniversiteyi bitirdi ilk ziyaretini Başkan Ümit Uysal´a yaptı

Muratpaşa Belediyesi´nin Aydın Kanza Parkı ve Kültür Merkezi´nde çalışırken üniversiteyi kazanan 46 yaşındaki 4 çocuk annesi Ayşe Çaltılı, mezun oldu ve diplomasıyla Belediye Başkanı Ümit Uysal´ı ziyaret etti.
Çaltılı, şimdi hedefinin üniversitelerinin 4 yıllık ziraat mühendisliği fakültesine geçmek olduğunu anlatırken Başkan Uysal da Çaltılı´nın bu hedefine de ulaşacağından kuşkusu olmadığını söyledi.
 
Muratpaşa Belediyesi çalışanı 46 yaşındaki 4 çocuk annesi Ayşe Çaltılı´nın hayattaki en büyük amacı üniversite okumaktı.
 
Isparta´nın Yalvaç ilçesi Çetince köyünde doğup büyüyen Çaltılı, okumakta ısrar edince köyünden 140 kilometre uzaklıktaki Isparta´ya gelmeye ailesini ikna etti ve 1993´te Gülkent Lisesi´nden mezun oldu. Liseden mezun olduktan bir yıl sonra da hayattaki en büyük destekçisi Ramazan Çaltılı´yla evlendi.

Çaltılı ailesi, 2002´de Antalya´ya taşındı. Eşi Ramazan Çaltılı Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´nde kendisi ise belediyenin Aydın Kanza Parkı ve Kültür Merkezi´nde işe başladı.
 
Çaltılı´nın evlendikten sonra rafa kaldırdığı üniversite hayali oğlu Mustafa Çaltılı´nın Karabük Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği´ni kazanmasıyla yeniden canlandı. Çaltılı, oğlunu üniversiteye yollarken kendisi, oğlundan kalan üniversite sınavı hazırlık kitaplarıyla yarım kalan hayalinin tamamlamak için çalışmaya başladı.

Çaltılı, üniversiteye hazırlanırken Muratpaşa Belediyesi´nin eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmak ve gençlerin sosyal gelişimlerine destek olmak için 2015´te hizmete açtığı MURGEM´le tanıştı. Çaltılı öğretmenlerden sınava nasıl hazırlanması gerektiğini dinledi, MURGEM´den yeni kitaplar ve testler aldı. Kendisine yarattığı her boş vakti sınava hazırlanmak için değerlendiren Çaltılı, soruların içinden çıkamadığı durumlarda da MURGEM´in kapısını çaldı.

Ayşe Çaltılı, 2016´da girdiği sınavda 177 puan alarak Anadolu Üniversitesi Bitkisel ve Hayvansal Üretim Tarım Bölümü programını kazandı. Çaltılı, geçen yıl eylül ayında son sınavlardan da geçerek mezun oldu. Artık üniversite mezunu alan Çaltılı, diplomasını alır almaz da Belediye Başkanı Ümit Uysal´ı ziyaret etti.

Bu süreçte kendisine sağladığı destek dolayısıyla Başkan Uysal´a teşekkür eden Çaltılı, gelecek hedeflerini de anlattı. En büyük hayalinin ziraat mühendisi olmak olduğunu söyleyen Çaltılı, dikey geçişle üniversitelerin ziraat mühendisliği fakültelerine geçmek istediğini söyledi. Çaltılı´yı kutlayan Başkan Uysal, kendisinin bu hedefine de ulaşacağından kuşkusu olmadığını söyledi.


MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu