324379001

BYSD BAŞKANI TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL´DEN KUTLAMA MESAJI

BYSD BAŞKANI TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL´DEN KUTLAMA MESAJI

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, seçim sonuçlarının Türkiye demokrasisinin bir zaferi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi´nin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, seçim sonuçlarının Türkiye demokrasisinin bir zaferi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi´nin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

İstikrar ve güven ortamının kendini ispat ettiğini ve artık ekonomiye odaklanmak gerektiğinin altını çizen Büyükhelvacıgil, ?Türkiye´nin önünde artık pozitif bir ajanda var ve bu ajandada ilk öncelik ekonomi. Hepimiz ekonomide atılacak yeni adımlarla Türkiye´nin büyüme hikayesinin sürdürülmesini ve büyük Türkiye´yi inşa etmek için gerekli reformların atılmasını bekliyoruz? dedi.

YENİ SİSTEM ÇOK ÖNEMLİ FIRSATLARA VESİLE OLACAK

Sektör olarak öncelikle TBMM´de bekleyen ?Tağşiş Yasası´nın çıkmasını beklediklerini ifade eden Büyükhelvacıgil, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: ?Türk milleti büyük bir ferasetle ?siyasi ve ekonomik istikrara devam´ dedi.

Demokrasi ve milli irade gücünü bir kez daha ispat etti. Birçok ülkeyi kıskandıracak kadar yüksek katılım oranlarıyla gerçekleşen seçimlerle, ülkemiz ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne başarılı bir şekilde geçti. Bu büyük başarı hikayesinin mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı da gönülden tebrik ediyoruz. Yeni dönemin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Seçim belirsizliği ortadan kalktı. Vakit ekonomiye odaklanma vaktidir. Bugünden itibaren üretim ve yatırımın artması için gerekli reformların hızla hayata geçirileceğine yürekten inanıyoruz.

Yeni sistem güven ve istikrarın yanı sıra çok önemli fırsatları da beraberinde getiriyor. Etkin bir koordinasyon sağlayacak bu modelle daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız.

?SEKTÖRÜMÜZÜ BÜYÜTMEYE VE GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ?

Tarım ve gıda sektörleri ülkemiz ve vatandaşlar için en kritik sektörlerin başında geliyor. Dünyada hakimiyet savaşlarının sürdüğü enerji, tarım ve gıda gibi stratejik sektörlere ülkemizin de ayrı başlık açması ve bu alanlarda kendi kendimize yeterli bir ülke olmak için gerekli tedbirleri almalıyız.

Bitkisel yağ sanayi sektörü olarak bizim de yeni dönemdeki beklentimiz uzun süredir gündemde olan ve TBMM´de bekleyen ?Tağsiş Yasası´nın çıkması.Sektörümüz için hayati derecede önemli olan, hem üreticinin hem de tüketicinin zarar görmesini önleyecek bu yasanın da öncelikli düzenlemeler arasına alınacağını umut ediyoruz.

Dünyada olduğu gibi Türkiye´de de yağlı tohumunun stratejik ürün kategorisinde değerlendirilmesi ve buna uygun tarım politikalarının geliştirilmesi gerekiyor. Türkiye´nin bu alanda geçmişte olduğu gibi kendi kendine yeten bir ülke olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda, yağlı tohumunun stratejik ürün kapsamına alınması ve ayçiçeği tohum üretimimizin en az 2,5 milyon tona çıkarılması en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Bu kapsamda, 8 milyon ton yağlı tohum işleme ve kırım tesisleri ile 4 milyon ton rafineri kapasitesiyle güçlü bir potansiyele ve modern bir teknolojiye sahip bitkisel yağ sektörü olarak, yeni dönemde yağlı tohum üretim kapasitemizi artırmayı, ham madde ihtiyacımızın tamamını ülkemiz dahilinde karşılamayı hedefliyoruz.

BYSD olarak bu yeni dönemde sektörümüzün büyümesi ve güçlenmesi, Türk ekonomisine katma değer üretmek, büyük Türkiye´nin gücüne katkı sağlamak en büyük hedefimiz. Yeni dönemin ülkemiz için, milletimiz için, ekonomimiz için güzel günlere vesile olmasını diliyoruz."



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu