324379001

BÜYÜKŞEHİR´DEN ÇEVRECİ OTOPARK

BÜYÜKŞEHİR´DEN ÇEVRECİ OTOPARK

Çevre katliamı dediler, çevreci otopark yapıldı. Başkan Türel, ?Çevreyi koruyarak muhteşem bir park yaptık? dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin Şarampol Projesi kapsamında üstü park altı otopark olarak projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı´nda sona gelindi. Otopark yapılırken bazı çevrelerin burada çevre katliamı yapıldığı yönünde eleştirileri olduğunu hatırlatan Başkan Türel, burada Antalya´nın en çevreci otoparkını inşa ettiklerini söyledi. Türel, ?Biz çevreyi ne kadar güzel koruyarak, yerin altına muhteşem güzel bir otopark yapıp üstünü de yeşil bir alan haline getiriyoruz? dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin Üçgen mahallesinde bulunan Giritli Parkı´nı bulunduğu alana yapacağı altı otopark, üstü park olan proje için 11 Haziran 2017´de  Üçgen, Cumhuriyet Mahallesi ve Şarampol Caddesi esnafının katımlıyla referandum yapılmış, referandumda bölge halkının projeye destek vermediği görülünce otopark projesinin ihalesi iptal edilmişti. Bu proje iptal edilse de bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan Cumhuriyet Mahallesi´ndeki Göçmen Park´ta planlanan diğer otopark inşaatı hızla tamamlandı. Son rötuşların yapıldığı projede, park ve peyzaj çalışmalarına geçildi.

Cumhuriyet Mahallesi yeni bir yaşam alanı kazandı

Kent yaşamında büyük bir ihtiyacı karşılayacak 307 araç kapasiteli otoparkın üstü tamamen park, çocuk oyun alanları ve yeşil alan olarak tasarlandı. Mekanik katlı park sistemine uygun bir şekilde tasarlanan proje, ihtiyaç dahilinde iki misli araç buradan istifade edebilecek şekilde hayata geçirildi.

Çevreci proje ile Şarampol Caddesi´ne gelen ziyaretçiler, esnaf ve mahalle sakinleri otopark sıkıntısı yaşamayacak. Yeraltı otoparkının üstü de tamamen yeşil alan olarak değerlendirilecek. Çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, spor egzersiz alanı, 3 adet su havuzu, oturma alanları ile Cumhuriyet Mahallesi yeni bir yaşam alanı kazanacak.

Türel çevre eylemlerini hatırlattı

Başkan Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin Kasım ayı devam toplantısında, Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu. Bu otopark nedeniyle zamanında çevre katliamı yapmakla suçlandıklarını söyleyen Türel, ?Çevre eylemi yapıp bizim bu inşaatı yapmamıza müsaade etmeyenler güvenlik güçlerince uzaklaştırılmıştı o alandan. Nereden nereye geldik? diye konuştu. 

Muhteşem bir park yaptık

Başkan Türel, şunları söyledi: ?Biz çevreyi ne kadar güzel koruyarak, yerin altına muhteşem güzel bir otopark yapıp üstünü de yeşil bir alan haline getiriyoruz.

Bittikten sonra tabi bu suçlamaları yapanları ortalıkta görmek pek mümkün olmuyor ama bir gitsinler orada çevre neymiş, çevreye nasıl dikkat ediliyormuş örnek alırlar belki. Ondan sonra daha dikkatli konuşurlar. Dolayısıyla burası da güzel bir proje olarak tamamlandı. Hayırlı olsun.?



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu