324379001

BÜYÜKŞEHİR YAŞLILARIN HİZMETİNDE

BÜYÜKŞEHİR YAŞLILARIN HİZMETİNDE

Büyükşehir Belediyesi´nden yaşlıların yaşamını kolaylaştıran hizmet

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yaşlılara yönelik sosyal yardım hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Antalya genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların evleri uzman gerontologların incelemesinin ardından yaşam şartlarını kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı´nın yeni çalışması ile özellikle yalnız yaşamak zorunda kalan yaşlıların evde karşılaşabileceği tehlikeli unsurlar uzman gerontologlar öncülüğünde belirlenerek gerekli önlemler alınıyor. Bu kapsamda ilk olarak Kemer´in Göynük ve Çamyuva mahallelerinde çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri iki yaşlı vatandaşın evinde tadilat ve onarım gerçekleştirdi. Detaylı temizlikleri de yapılan evlerde elektrik kaçağı, su kaçağı, kaygan zemin tehlikesine yönelik tedbirler de alındı.

HEDEF YAŞLILARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK

Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlıların yaşam şartlarını ve can güvenliklerini korumak için bu çalışmaya başladıklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi: ? Yaşlığın ilerlemesiyle birlikte özellikle bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızı bir takım tehlikeler beklemektedir. Yaşadıkları ortamlarda bulunan ve farkında olmadıkları bu tehlikeli unsurları ortadan kaldırmak, evlerinde gerekli temizlik ve onarımları yapmak için yaşlı vatandaşlarımızın kapılarını çalıyoruz. Biyopsikososyal  özellikleri ve yaşam öykülerini öğrendiğimiz yaşlılarımıza özel, bağımsızlıklarını arttıracak tedbirleri almayı amaçlıyoruz.?

ÇALIŞMALAR KEMER´DEN BAŞLADI

Çalışmanın ilk adımı Kemer´den başladı. Büyükşehir ekipleri gittikleri iki evin detaylı temizliklerini yaptıktan sonra eksiklikleri tamamladı. Klozetleri yenileyen, yeni elektrik sigortası takılan evde kaygan zeminlerde tutunacak dayanaklar yapıldı. Ardından evdeki çeşitli engeller de ortadan kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayı kısa zamanda tüm ilçelerde hayata geçirmeye hazırlanıyor.

BAŞKAN BÖCEK´E TEŞEKKÜR

Kemer´in Göynük Mahallesi´nde yalnız yaşayan 72 yaşındaki Hatice Parçaoğlu Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarından memnuniyetini şu sözlerle belirtti: ?Allah yardım edenlerden razı olsun. Tek başıma yaşıyorum, kışın yağmurlarda zorlanıyordum. Evime tadilat gerekiyordu. Sağ olsun ekipler geldi ve onarımı yaptılar. Evim karanlıktı. Lambaları değiştirdiler. Tuvalet klozetimi yenilediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek başkanımıza ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.?

EN BÜYÜK HİZMET

Kemer Çamyuva´da yalnız yaşayan 75 yaşındaki Nazif Karayılmaz da evinde gerçekleşen düzenlemeler ile ilgili şunları söyledi: ? Uzun süredir yalnız yaşamaktayım. Sağ olsun büyükşehir ekipleri bana yardımcı olmak için sık sık kapımı çalar. Çok güzel bir çalışma. Bizim gibi yaşlıları unutmamak, dertlerine derman olmak bence en büyük hizmet.?



BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN TÜTÜNCÜ; "BİZİM HEYBEMİZ DOLU"

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu