324379001

BAŞKAN TÜREL´DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

BAŞKAN TÜREL´DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Türel mesajında; "Kıymetli Hemşerilerim, Tarihi nice kahramanlıklar ve zaferlerle taçlanmış bir Millet olarak 30 Ağustos Zaferinin 96´ncı yıl dönümünü kutluyoruz.

Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Balkanlar´dan, Filistin´e, Kafkasya´dan, Çanakkale´ye onlarca cephede savaşmış, parçalanmış, işgal edilmiş vatanını savunmaktan vazgeçmeyen bir milletin yeniden ayağa kalktığı, adeta dirildiği günün adıdır. 

1922 yılında 26 Ağustos´ta başlayıp, 30 Ağustos´ta Dumlupınar´da ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal´in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun kutlu manasını bugün bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz.

Çanakkale´den sonra Büyük Taarruzda da ?hasta adam? denilen Türk milleti şahlanarak, şanlı tarihine yeni ve ebedi bir zafer eklemiştir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Arap, Alevi, Sünni denilmeden, Türk bayrağı altında kader birliği yapan herkes omuz omuza vererek kendilerine yurt edindikleri bu topraklar için mücadele etmiş ve böylelikle bu zafer Türkiye Cumhuriyeti´nin doğmasına vesile olmuştur. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi "Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz." Türkiye´nin güçlenmesinden rahatsız olanlar yıllarca ülkemiz üzerinde karanlık oyunlar oynamış, ülkemizi kaos ve istikrarsızlığa sürükleyerek bölmeye çalışmışlardır. Bu kirli eller ve karanlık oyunlar dün olduğu gibi bugün de sahnededir. Milletimiz 96 yıl önce verilen İstiklal ve İstikbal mücadelesinin bir benzerini bugün de aynı ruh ve inançla vermektedir.

Tüm dünya bilmelidir ki Büyük Türk Milleti adeta bir seferberlik anlayışıyla ileri demokrasi ve kalkınma yolunda daha güçlü hedeflere, 2023, 2053 ve 2071´e emin adımlarla ilerlemektedir. 947 yıl önce Anadolu´yu yurt edinen atalarımızı bugün minnetle ve rahmetle bir kez daha anmak istiyorum.

Yaşadığımız coğrafya bugüne kadar yüzlerce kez istilaya uğramış olsa bile her seferinde Yüce Türk Milleti içinden bir önder çıkararak bu saldırıları ve istilaları bertaraf etmeyi başarmıştır. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos´ta Dumlupınar´da düşmanı hezimete uğratarak o meşhur veciz sözü söylemiştir;  ?Ordular ilk hedefiniz Akdeniz´dir´

Her şart ve koşulda devletiyle el ele, omuz omuza veren Aziz Milletimiz 1071´den bu yana devam eden bağımsızlık ve varoluş mücadelesine aynı kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhuyla devam ederek bu kirli oyunları bozacak, Türkiye´yi zayıflatmak ve bölmek isteyenler cevaplarını 96 yıl önce olduğu gibi bir kez daha alacaklardır.


Bu inançla Milletimizin ve Antalyalı hemşerilerimin Zafer Bayramı´nı yürekten kutluyor, büyük  önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet; gazilerimizi şükranla anıyorum.

Menderes TÜREL
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı 



MİNİKLER AKTUR LUNAPARK'TA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'NIN KUŞLARI SÖYLEŞİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu