324379001

BAŞKAN TÜREL GAZETEMİZE KONUŞTU

BAŞKAN TÜREL GAZETEMİZE KONUŞTU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Akdeniz Sonbaskı´ya konuştu. Samimi bir sohbet şeklinde geçen röportajda Türel çok önemli bilgiler verdi.

Ali AY: Sayın Başkanım yeni yılın ilk röportajını dergimize vermiş olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz.

Menderes TÜREL: Estağfurullah asıl biz size teşekkür ederiz. Sesimizi geniş kitlelere duyurmakta basının çok önemi var, eski bir meslektaşınız olarak sizlerle bir araya gelmek ve yaptığımız icraatları anlatmak bizim için gereçten çok büyük bir zevk.

Ali AY: Başkanım bizler sizi çok yakından tanıyoruz ama okurlarımız için kendinizden biraz bahseder misiniz? Bilinmeyen yönleriyle Menderes Türel Kimdir?

Menderes TÜREL: Menderes Türel, Antalya´ da doğup büyüyen, İlk, orta ve lise eğitimini Antalya´ da tamamlayan adeta Antalya´ya aşığı bu kentin evladı biridir. Bunu herkes bilir. İngiltere´de gazetecilik eğitimimi tamamladıktan sonra yine bu kentte uzun yıllar gazeteci olarak çalıştım. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım.  

28 Mart 2004 günü yapılan genel yerel seçimlerde oyların yüzde 34,77´sini alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Antalya Milletvekili seçildim. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Türkiye Brezilya parlamentolar arası dostluk kurulu gurubu başkanlığı yaptım.

Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyesi oldum. 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde oyların 36,40´ını alarak tekrar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Müziği çok seviyorum. Piyano çalıyorum. Beste çalışmaları yapıyorum. Belki ileride bestelerimi paylaşabilirim. Spor yapmayı çok seviyorum sporun sağlıklı bir yaşamın parçası olduğu bilinciyle her sabah muhakkak spor yapıyor öyle mesaiye başlıyorum. Herkesi spor yapmaya çağırıyorum.

/resimler/2018-3/13/1805569075826.jpg

Ali AY: Çok başarılı bir siyasetçisiniz ve siyasete yönelme çizginizde üzerinizde etkili olan hususları, gençlere tecrübe olması açısından merak ediyoruz. Bu konuda neler söylemek istersiniz.

Menderes TÜREL: Öncelikle genç arkadaşlarıma şunu söylemek isterim. Başarmak için çok çalışmak gerekir. İnanmak gerekir. Ben 2004 yılında ATSO başkanıyken, başbakanımızın isteğiyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. Çünkü Antalya´ya hizmet etmek Antalya´nın bir dünya kenti olmasını istiyordum. Antalya sevdamızla, ATSO başkanıyken koyduğum bazı hedeflere belediye başkanlığı ile ulaştım. Siyaset hayatım 2004 yılında AK Parti ile başladı.

Öylede devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan örnek bir DÜNYA LİDERİ. Türkiye´yi daha ileri götürme hedefi bende çok etkili olmuştur. Başarılı politikası, vatandaşın yıllardır beklediği hizmet Türkiye´ye Cumhurbaşkanımız sayesinde gelmiştir. Bizde kendisini örnek alarak siyasete atıldık. Halkımızın teveccühü ile belediye başkanı olduk. 2009 yılında yine halkımız istedi bıraktık. Milletvekili olarak ülkemize hizmete devam ettik.

Ardından halkımız ?Menderes geri gel´ dedi. Tekrar aday olduk şimdi görevdeyiz. Siyasette inişler çıkışlar her zaman oldu. Doğru kararlar ve bu kararları hakla birlikte alırsanız ki biz böyle yapıyoruz. Şeffaf ve halkın katılımı ile yönetim anlayışına sahibiz. ?Ben bilirim ben yaparım´ anlayışı maalesef yanlış bir politika izlemenize sebep oluyor.

Bu nedenle biz ne yaparsak, halkımıza soruyoruz. Halkımız isterse yapıyoruz. İstemediği hiçbir hizmeti yapmıyoruz ya da değiştiriyoruz. Bizler elbette bu koltuklarda kalıcı değiliz. Bir gün bırakacağız. Yerimizi gençlere bırakacağız. Tecrübelerimizi paylaşacağız. Belki ileride bir kitap yazarak tecrübelerimi aktarırım. Bu da arkamızdan gelen siyasete atılmak isteyen ülkesine yaşadığı kente hizmet etmek isteyenlere katkıda bulunur diye düşünüyorum.

Ali AY: Sayın Başkanım 2004-2009 yılları arasında görevinizin ardından 2014 yılı itibari ile tekrar göreve geldiniz. Bizler biliyoruz ki çok güzel işlere imza attınız. Peki, siz arkanızı dönüp baktığınızda bu hizmet sürecini nasıl yorumluyorsunuz?

Menderes TÜREL: Ali kardeşim biz hep ileriye bakıyoruz. Daha çok ne yapabiliriz. Daha nasıl en iyi hizmeti verebiliriz diye tüm ekibimizle birlikte canla başla çalışıyoruz. Ha, bir değerlendirme yapalım derseniz, 2014´te göreve geldiğimiz günden bu yana durmadan, yorulmadan çalışıyoruz.

Antalya artık 5 merkez ilçe ile değil 19 ilçesi ile birlikte yönetiyoruz. Büyükşehir yasası ile her ilçeye eşit hizmet sunmaya çalışıyoruz. Dağları peynir gibi kesip yol yapıyoruz. Suyu olmayana su yolu olmayana yol yapıyoruz. 100 yıllık su sorunlarını çözdük. İlçelere yeterince hizmet konusunda planlı olmaya çalışıyoruz. İlçelerimize ne yapsak yetmez.

Antalya her yönüyle gelişiyor büyüyor o açıdan bizde sıralı olarak ihtiyaca dönük her hizmeti her ilçemize vermeye çalışıyoruz. İlçelerimizin yanı vizyon projelerimizle Antalya´mızı dünya kenti yapmak için mücadele veriyoruz.

Ali AY: Her yerden göç alan ve almaya devam eden cennet bir şehir olan Antalya´mızın geleceğine dair hedefleriniz nelerdir?

Menderes TÜREL: Antalya´nın geleceğine dair büyük hedeflerimiz var. Bunun için çalışmalara başladık. Öncelikle Boğaçayı projemiz, Kruvaziyer Liman projemiz, Tünektepe projemiz, Konyaaltı sahil projemiz, bunun yanında alt yapı çalışmalarımız, hep Antalya´nın geleceği için yapılan çalışmalar. Doğru planlamalar ve hizmetler Antalya´nın bir dünya kenti olması için. 2018 yılı Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, 3. Etap Raylı Sistem, Tünektepe gibi mega projelerin yılı olacak.

Konyaaltı Sahili Projemiz Haziran´da bitecek. Boğaçayı projemize başladık. İlk etabını 2018 yılı turizm sezonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Tünektepe´nin ihalesini gerçekleştirdik. 3´ncü Etap Raylı sistem projemizi halka sorduk. İstiyoruz dediler. Onunda eli kulağında ilk kazmayı vuracağız. Yatırım sağanağı bu yılda hiç durmayacak artarak devam edecek. Antalya´nın mega projelerle kanatlandığı bir yıl olacak.

/resimler/2018-3/13/1806334545323.jpg

Ali AY: Menderes Başkanım, Antalya´nın Dünya Turizmindeki yeri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Menderes TÜREL: Antalya Türkiye´nin misafir odası. Tarihi, doğası, denizi, güneşi göz kamaştıran bir kenti. Tarif etmek yetmez burada yaşamak gerekir. Her şeyden öte Antalya güvenli bir kent. G-20 toplantısında, NATO toplantısına, Güçlü Şehirler Ağı toplantısına ev sahipliği yapmış, dünyanın en prestijli yarışması ?Çiçek Açan Şehirler´ ödülünü alan, her yıl her milletten milyonlarca turisti ağırlayan bir şehir. Türkiye´nin etrafında sıkıntılar var.

Antalya bu ateş çemberinin içerisinde bir barış adası. Bir barış coğrafyası. Ve turizmin bir barış sektörüdür. Çünkü turizmde bir bakıyorsunuz otellerimizin havuzunda çok büyük siyasi gerginlikler yaşayan hatta savaşan bir İsrailli ile Filistinli kardeşlerimiz barış içinde aynı havuzu paylaşıp yüzüyor.

Turizm bir barış sektörüdür, turizmin başkenti Antalya´da aynı zamanda barışın başkentidir. Dünya turizmde artık Antalya söz sahibidir. Bizler de yerel yöneticiler olarak durmuyoruz ve Avrupa´ya çıkartma yapıyor ülke, ülke dolaşıyor Antalya´yı anlatıyoruz.

Ali AY: Bir, bir hayata geçirdiğiniz projelerle Antalya´nın çehresini olumlu anlamda değiştirdiniz. Bu değişiklikleri hayata geçirirken olumlu ya da olumsuz ne gibi durumlarla karşılaştınız? Hiç keşke yapmasaydım dediğiniz bir proje oldu mu?

Menderes TÜREL: Halkımızın onayı, projelerimize hizmetlerimize gösterdiği destek ve ilgi, bize moral oluyor, daha çok çalışmamıza motive ediyor. Olumsuz yönler ise bazı kesimlerin her yaptığımız hizmeti istemezükçü bir zihniyetle değerlendirmesi, onu yapma, bunu yapma çıkışları. Biz alıştık artık muhalefetin ?yapma´ politikasına. E, diyoruz sayın muhalefete ?onu yapma bunu yapma ne yapalım bir zahmet söyleyin ya da öneri getirin´ bakalım değerlendirelim. Bakıyorsunuz o da yok. Artık gülüyorum, onlara vizyon fukaraları diyorum.

Çünkü muhalefet maalesef bilinçsizce açıklamalar yapıyor, anlamıyor, dinlemiyor. Menderes bir şey yapmasın istiyor. Bizim hizmetlerimiz onları rahatsız ediyor. Hizmetlerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bu Antalya bizim hepimizin. Antalya için çalışıyoruz. Gerçekten bir öneri getirseler al başkanım biz bunu hazırladık bu şundan daha iyi daha güzel bunu yap destekleyelim deseler, dişimi kıracağım. Biz halka soruyoruz.

STK´lar ve sivil toplum örgütleri, odalar, dernekler, uzmanlara sorup danışarak yapıyoruz. Ben akşam yatıp sabah kalkıp ha bunu gördüm rüyamda bu projeyi uygulayacağım demiyorum ki. Aylarca çalışıyoruz. Ama muhalefet duyduğu her şeyi bir marifetmiş gibi pişirip, pişirip ortaya atıyor. Vatandaşın bunlara karnı tok.

İnanmıyor artık bu söylemlere. Geçmişe dönüp baktığımda hiç yapmasaydım dediğim hiçbir projem olmadı. Çünkü biz bütün projelerimizi uzmanlarla, uzman ekiplerle, kılı kırk yararak gece gündüz düşüne düşüne çalışıyoruz ve hayata geçiriyoruz. Bu anlamda halkımızın gönlüde rahat olsun. Keşke dediğim hiçbir projem yok bundan sonra da olamaz. Benim bir lafım var ?Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye dünden razıyım? diye. Biz her yaptığımız icraatta Antalya kazansın diyoruz ve demeye de devam edeceğiz.

Ali AY: Sevgili başkanım Hizmet ve projelerinizin genelinde bu şehrin esnaflarını da düşünerek hareket ettiğinizi ve pek çok konuda esnaf temsilcileriyle de istişare içerisinde bulunarak onların da fikirlerini aldığınızı biliyoruz. Tam anlamıyla desteklediğimiz Kaleiçi trafiğe kapatılması projesinde her ne kadar esnafımızın olumlu geri dönüşleri olsa da pansiyon işletmenlerinin mağduriyetleri giderilecek mi?

Menderes TÜREL: Antalya´nın en eski yerleşim yeri olan Kaleiçi´ni adına yakışır hale getirmek için alınan kararların hepsini destekliyorum. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu önderliğinde kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte 24 Temmuz 2017 tarihinde uygulanmaya başladığımız kararlardan esnafın ve vatandaşların büyük memnuniyet duyduğunu da biliyorum. Ben zaman zaman kent merkezinde yürür esnafımızla halkımızla sohbet eder dertleşirim.

Bu anlamda bir olumsuz dönüş duymadım. Hep söylüyoruz hedefimiz daha güvenli huzurlu daha yaşanabilir daha düzenli bir Kaleiçi´ni hep beraber yaratmak. Sayın Valimiz bu konuda amiral gemi olarak Büyükşehir Belediyemizi gösterdi. Ben Kaleiçi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminde Kaleiçi´nin fiziki güzelleşmesine yönelik çok önemli yatırımlar yaptım.

O günkü parayla 30 milyon Türk Lirası´nın üzerinde bir yatırımla Kaleiçi´ne çok önemli bir katkı sağladık. Daha sonra Çiçek Açan Şehirler Projesi kapsamında Kaleiçi´nde yaptığımız peyzaj çalışması dünya birinciliği ödülüne layık görüldü.  Bu noktada Kaleiçi´nde trafiğinin içeride artık kontrollü bir hale gelmesi ve dışarıdan trafik akışının durdurulması gibi birçok hususta esnafımızın ve vatandaşlarımızın talepleri söz konusuydu.

Bu konuda Sayın Valimiz her zaman olduğu gibi Antalya´mızın sorunlarına göstermiş olduğu duyarlılığı burada da gösterdi. Kaleiçi ile ilgili atılmış olan bu adımlar Kaleiçi´nin hak ettiği değeri bulması açısından çok önemli.

Pansiyon işletmecileri ile bir araya gelip, ne yapılabilir, gözden geçirilebiliriz. Müşteriler, Kaleiçi otopark ihtiyacını karşılamak üzere Plaza 2000´in yaptığımız mekanik otoparktan faydalanabilir. Buradan elektrikli araçlarla Kaleiçi´ne yerli ve yabancı turistleri taşıyoruz. Kalekapısı´ndan buraya vale hizmeti veriyoruz. Kent Müzesi projesi kapsamında yapılan yer altı otoparkı da bu anlamdaki ihtiyacı önemli şekilde giderecek. 

/resimler/2018-3/13/1807158764906.jpg

Ali AY: Başkanım ülkemizin zor günler geçirdiği 2017 yılı özellikle yaz sezonu Turizm sektörü esnafımız açısından kötü bir yıl oldu. Güzel Antalya´mız hem Antalya aşığı hem de esnaf dostu bir Başkan´a sahip. Bu bağlamda 2018 yılı yaz sezonu için beklentileriniz nelerdir?

Menderes TÜREL: 2014 kampanyasında iddialı bir söz söylemiş ?O turist bu dükkâna girecek´ demiştim. Eğer siz kent merkezini bir cazibe merkezi haline getirmezseniz o zaman turist otelin içinde kalır. Zaten bir akvaryum var. Her istediğini orada bulabiliyor. Otelin dışına çıkmaz. Bu örneği her yerde söylerim; Paris´e gitmiş bir turist, diyelim ki Paris´in içindeki tüm oteller her şey dahil bir sistemle işletiliyor. Eyfel Kulesi´ni görmeden Paris´ten ayrılır mı? Ayrılmaz. Çünkü Paris´in merkezinde öyle bir çekim alanı mevcut. Herkes orayı gider görür.

İşte biz de bunu Antalya´da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hemen yanı başımızda Antalya tarihini 2 bin yıldan 3 bin yıl öncesine taşıyan tarihi mezarlık Nekropol alanı ve yanında çarşı kültürümüzü yaşatacak bir kültür merkezi gerçekleşiyor.  Sobacılar Çarşı´mızdan, yani demirciler içinden Balbey´e bir geçiş, bir kapı, bir meydan oluşturmak suretiyle Antalya´nın ikinci Kaleiçi´ni, pırlanta değeri Balbey´i turizmin hizmetine sunacak çalışmaların nihai noktasına geldik.

Cumhuriyet Meydanı´nı Cumhuriyet´in adına yakışır hale getirdik. Genişlettiğimiz meydan, Tophane Çay bahçesi alanında yaptığımız düzenleme ve yeni seyir terasları ile çok güzel bir görünüme kavuştu. Kaleiçi´nin hemen yanında Kent Müzesi ki Türkiye´nin en geniş açık hava müzelerinden olacak. Yat Limanı ile ilgili çalışmaları noktalamak üzereyiz. Kent merkezinde Antalya´nın böylesine bir cazibe alanı yaklaşık bin hektarlık yani 10 bin dönümlük bir kent merkezi alanından bahsediyoruz.  

İşte bunlar olduğunda o turistler işte bu dükkâna girecek. Bir yandan, 3. Etap Raylı Sistem Projesini Antalya´ya kazandırmaya hazırlanıyoruz, bir yandan da 2019´dan sonra Konyaaltı ve Lara´yı birbirine bağlayacak metro çalışmalarının hazırlıklarını yapıyoruz. 2018 sezonunun çok güzel geçeğini düşünüyorum. 2016´daki duraksamanın ardından, 2017´de koşmaya başladık, 2018 depara kalktığımız bir sezon olacak. Ön rezervasyonlar gösteriyor ki 2018 turizmde rekor yılı olabilir.

Ali AY: Kruvaziyer liman projenizin şehrimize etkisi hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Menderes TÜREL: Dünyada benzeri olmayan müthiş bir proje. Turizm sektörüne büyük katkı sağlaması beklenen proje ile Antalya tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi hem turizme hem de şehir esnafına büyük katkı sağlayacak.

Proje ile 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya´ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek. Turistler sadece bu limanı görmek için bile Antalya´ya gelecek.

Limanın açıktaki mendireğine demir atan kruvaziyer gemisinden asansörlerle denizin altına iniyorsunuz. Denizin içindeki bir akvaryumdan karaya ulaşıyorsunuz. 700 metrelik mesafeyi etrafınızda balıklar yüzerken muhteşem görüntülerle geçip, karaya ayak basmış oluyorsunuz. Bu da turistler için cazibeli bir durum olacak. Bu devasa projeleri bu işin uzmanı kişiler hazırlıyor.

Ali AY: Başkanım, son olarak Antalya halkına neler söylemek istersiniz?

Menderes TÜREL: Ali Bey, Antalya´nın marka değerini yükseltmek, hemşerilerimizin refahını artırmak için projeler yapıyor, gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Halkımızın bize inancının tam olduğundan hiç kuşkum yok. Hedefimiz Antalya´yı dünyanın parlayan yıldızı haline getirmek, daha güzel, daha yaşanılacak bir kent yapmak.

Alt yapısını tamamlamış, denizi ve güneşinin yansıra vizyon projelerini de herkesin gelip görmek isteyeceği bir, insanların refah içinde yaşadığı bir Antalya için bütün gayretimiz. Bunun için caddelerimizi güzelleştiriyoruz. Caddelerimiz güzelleşecek ki turist gelecek. Limanlar yapmak istiyoruz ki turizm gelişsin, esnaf kazansın. Boğaçayı projemiz 10 bin kişiye iş ve aş verecek. Kazanan yine Antalya olacak.

Sağlık, sosyal ve kültür projelerimizle, çocuklar, engelliler ve yaşlı bireylerimiz için yaptığımız projelerimizle, herkesin her kesimin yanındayız. Antalya´da kimse kendini yalnız hissetmesin diye çalışıyoruz. Projelerimizin hiçbiri Menderes Türel projesi değildir.

Antalyalıların projeleridir. Bu hizmetlerin gerçek mimarları, gizli kahramanları hemşerilerimizdir. Onların sabrı ve desteği ile bu güzel hizmetleri veriyoruz. Çalışan kadroları iş başına getirmeseler, bizleri desteklemeselerdi belki hala bu hizmetler bekliyor olacaktı. Bu vesileyle Antalya halkına esnafımıza bir kez daha teşekkür ediyor hizmet konusunda kuşkularının olmamasını temenni ediyorum.

/resimler/2018-3/13/1807482828035.jpg

Ali AY: Bizde hayatı başarılarla dolu, kendisini bu cennet şehre adamış bir belediye başkanı, bir siyasetçi ve küçüklerin ağabeyi, büyüklerin evladı bir isme sahip olduğumuz için kendimizi çok bahtiyar ve şanslı addediyoruz. Akdeniz Sonbaskı Gazetesi olarak gelecek günlerin size ve ülkemize aydınlık yarınlar getirmesini temenni ediyor, bu güzel ve içten röportaj için çok teşekkür ediyoruz.

Menderes TÜREL: Ali kardeşim bu güzel sözleriniz için bende size çok teşekkür ediyor, güzel dileklerinize aynen katılıyorum. Akdeniz Sonbaskı Gazetesine yayın hayatında başarılar diliyorum.



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu