324379001

ATB ARALIK MECLİSİ TOPLANDI

ATB ARALIK MECLİSİ TOPLANDI

Antalya Ticaret Borsası Aralık ayı olağan Meclisi, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı.

ATB Meclisi Başkanı Kayan, yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. ATB yönetiminin 1 aylık çalışması hakkında meclis üyelerine bilgi verilirken, ATB Başkanı Ali Çandır ekonomiye ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker´e Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Çandır, ?Allah her ikisinin mekanını da cennet eylesin. Camiamızın başı sağ olsun? dedi.

ÇAVUŞOĞLU´NA KUDÜS TEŞEKKÜRÜ

Dinlerin buluşma noktası konumunda bulunan Kudüs´ün kaderinin Birleşmiş Milletler Kurulu´nda görüşüldüğünü ve kurulun vicdanının sesini dinleyerek büyük bir çoğunlukla kararını verdiğini kaydeden Çandır, ?Umarız bu karar barış için bir ışık olur.

Ülkelerin bu konuda duyarlı davranması için barıştan yana emek harcayan Antalya Milletvekilimiz Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu´na bu çabası için ayrıca teşekkür ediyoruz? diye konuştu.

ARABULUCUK TEŞEKKÜRÜ

TOBB´´un öncülük ettiği arabuluculuk düzenlemesinin 1 Ocak 2018´de yürürlüğe gireceğini kaydeden Çandır, şunları kaydetti: ?Arabuluculukta anlaşılan konular tekrar dava konusu yapılamayacak.

Arabuluculuk sürecindeki gizlilik, emsal kararlar oluşmasını engelleyecek. Arabuluculuk sürecinde işçi ve işverenin çözüm üretemediklerinin ortaya çıkması halinde ise arabulucunun bir çözüm önerisi getirebileceği kolaylaştırıcı düzenlemeler ile iş dünyası için önemli bir zamandan tasarruf sağlanacak.

İş dünyasına yeni bir soluk getireceğine inandığımız düzenlemenin hayata geçirilmesinde başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıkloğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.?

TARIMDA SEFERBERLİK İLAN EDİLSİN

Türkiye ekonomisinin 3.çeyrekte yüzde 11.1 büyüdüğünü belirten Çandır, tarım sektörünün genel büyümeden küçük kalmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Çandır, ?Açıklanan rakamlarda bizi üzen ise tarım sektörümüzün yüzde 2,8´lik büyüme ile genel büyüme rakamlarının 4 kat gerisinde kalmasıdır.

Ülkemizde müthiş bir potansiyele sahip tarım sektörünün hak ettiği noktalara ulaşabilmesi için Hükümetimizden beklentimiz, tarımda seferberlik ilan ederek, tarımdan kaçışa dur diyecek önlemleri bir an önce hayata geçirmesi ve tarıma tekrar itibarını kazandırmasıdır? diye konuştu.

2016 GÖRE DAHA İYİ BİR YIL GEÇİRDİK

2016 yılının son çeyreği ile 2017 yılı başından itibaren, krediye erişimin kolaylaştırılması, mevcut borçların yapılandırılması ve ertelenmesi ile istihdam desteği gibi uygulamaların, üreten ve hizmet sağlayan kesimlere bir nebze de olsa nefes aldırdığını kaydeden Çandır, ?Bu önlemlerle 2016 yılına göre daha iyi bir yıl geçirdik? dedi.

2017 yılı Şubat ayından itibaren Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulamaya alınan istihdam teşviklerinin ülke ve kentin istihdamına katkısına dikkat çeken Çandır, ?Antalya´mız, 79 ili geride bırakarak, en çok istihdam sağlayan ikinci il olma başarısını gösterdi.

Bu gururu şehrimize yaşatan sizler başta olmak üzere tüm Antalya iş dünyasına teşekkürlerimi sunuyorum. Valimiz, Oda ve Borsa başkanlarımızla birlikte katıldığımız; İstihdam Şurası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreninde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2018 yılına ilişkin ilave istihdam teşviklerini iş dünyası üzerindeki yükün azaltılması açısından son derece önemli buluyoruz? diye konuştu.

VERGİ DÜZENLEMESİ MOTİVASYONU ARTIRACAK

Çandır, yıllardır dile getirdiği ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete´de yayımlanan karar ile vergisini düzenli ödeyen mükelleflere 2018 yılından itibaren uygulanacak olan yüzde 5´lik vergi indirimini olumlu bulduğunu söylerken, ?Düzenleme vergilerin düzenli ödenmesindeki motivasyonu artıracağına inanıyoruz? dedi.

KARAMSARLIĞA DÜŞME LÜKSÜMÜZ YOK

İş dünyasının karamsarlığa düşme lüksünün olmadığını vurgulayan ATB Başkanı Ali Çandır, ekonomi ve üretimin barış ortamında sosyal uzlaşı ortamında gelişebileceğini belirtti. Çandır, 2018´e ilişkin şunları söyledi: ?Bizim işimizin bir parçası da umut. Bizler 2018 yılı için karamsar değiliz, ancak temkinli bir umuda sahibiz. Hükümetimizden de bu umudumuzu daha çok besleyecek adımlar bekliyoruz.

Toplumumuzda kaygı uyandıran son Kanun Hükmünde Kararname´yle ilgili kaygıların giderilmesi toplumsal uzlaşımız adına önemli bir adım olacaktır.

Üreten, paylaşan ve büyüyen bir ekonomi için toplumsal uzlaşı, temel hak ve özgürlüklerin kullanımı, demokratik bir ortamın sağlanması şart. Unutmayalım ki; üretim barış ortamında çoğalır, yatırım için güven ve barış ortamı vazgeçilmezdir.?

ÜYELERİMİZ SORUNLARINI DİLE GETİRİYORUZ

ATB meslek komitelerinin 2017´de de sektörün sesi olduğunu söyleyen Çandır, komite üyelerine teşekkür etti. Çandır, komitelerin aralık ayında gündeme aldıkları konuları meclis üyeleriyle paylaştı.

Yaş meyve sebze sektöründe Rusya Federasyonu´na gerçekleştirilen ihracatta belirli firmalara izin verilmiş olmasının haksız rekabet oluşturduğunu kaydeden Çandır, Rus pazarında çiçek ihracatına yönelik yasağın kalkmasına rağmen gümrükte sorun yaşandığını ve ihracatın gerçekleştirilemediğini bildirdi.

Turizm sektörüne tedarik sağlayan üyelerin bir önceki yıla oranla satışlarında artış olduğunu kaydeden Çandır, ancak vadelerin artması ve tahsilatların gecikmesi nedeniyle kaygı duyduklarını söyledi. Çandır, et konusunda yaşanan sorunun ithalatla kalıcı şekilde aşılamayacağını vurgularken, sorunun üretimle aşılabileceğini belirtti.

Çandır, üyelerin sorunlarını TOBB Ticaret Borsaları Konseyi´nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba´ya aktardığını bildirirken, ?Üyelerimizin dile getirdiği sorunları ilgili kurumlar ve Birliğimiz ile paylaşıyor ve çözüm arıyoruz.

Yine sorunlarımızı geçtiğimiz günlerde düzenlenen Ticaret Borsaları Konseyi´nde Tarım Bakanımıza aktardım. Bizlere zaman ayıran ve sorunlarımızı ilgiyle dinleyen bakanımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Çandır, 2018 yılının herkese sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini dileyerek sözlerine son verdi. Meclis´te ATB´nin 2018 bütçesi görüşülerken, üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis´te üye aidatları ve kayıt ücretlerine zam yapılmaması kararlaştırılırken Çandır, ?Kaynaklarımızı iyi kullanarak üyelerimizden az para talep etmeye gayret ediyoruz. 2017 bütçemizi yüzde 98 oranında tutturduk. Bu nedenle de hem personele hem yönetime teşekkür ediyorum? dedi.

SEKTÖREL KONULAR DEĞERLENDİRİLDİ

Meclis´te üyeler sektörel konuları değerlendirdi. ATB Meclis Üyesi Cüneyt Doğan, domateste Rusya pazarını değerlendirirken Rus heyetinin Antalya´da domates üreticilerine ziyaretler gerçekleştirdiğini, ihracata izin verilen üç firma sayısının 30´a çıkarılmasının planlandığını, bunlardan 9´unun da Antalya´dan olmasının beklendiğini bildirdi. Doğan, ziyaret edilen firmaların topraksız tarımla uğraşan üretici firmalar olduğunu, ihracatçı firmalar olmadığına dikkat çekerken, haksız rekabet uyarısında bulundu.

Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz, Rus pazarının tam olarak çiçek ihracatına açılmadığını belirterek, ?Yönetimler tarafından sıkıntı olmadığı söylense de gümrüktü yaşanan sıkıntı nedeniyle fiili olarak çiçek ihracat yapamıyoruz. Yeni yılda bu sorunun aşılmasını umut ediyoruz? dedi.



BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN TÜTÜNCÜ; "BİZİM HEYBEMİZ DOLU"

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu