324379001

ASMO´DAN KURULUŞ KUTLAMASI

ASMO´DAN KURULUŞ KUTLAMASI

ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar yazılı bir açıklama yaptı

1-7 Mart Muhasebe Haftası ve Odamızın 30. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar şunları dile getirdi; ?Etkinliğimize katılımınızdan ötürü şahsım ve odamızın tüm kurulları adına sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum?

27 Şubat gecesi, tüm ülke olarak hayatımızın en uzun gecelerinden birini yaşadık. İdlip´ te şehit olan kahraman askerlerimizin haberi ile milletimizin ocağına büyük bir ateş düştü. Başta şehit aileleri olmak üzere, milletimize başsağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Her geçen gün, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK´ ün ?Yurtta Sulh, Cihanda Sulh? sözünün değeri artmaktadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomide yaşanan dalgalanmalar, döviz ve altındaki hızlı yükseliş, sınırımızda devam eden iç savaş, yerli ve yabancı yatırımcıların kaygı düzeyinin artmasına neden olmaktadır. Çoğunlukla Avrupa birliği ülkelerine yönelen beyin göçü ihtiyaç duyduğumuz projeleri askıda bırakmaktadır. Doğru planlanmış, sürdürülebilir ve ölçeklendirilebilir projelerle güçlü ve stabil bir ekonomik programa kavuşmanın özlemini duymaktayız. Ancak böyle bir ekonomik çatı altında hızlı bir ivmeyi, üretime yönelik teşviklerle yakalayabileceğimizin farkındayız? dedi.

Başkan Çavdar ayrıca; ?10 yıl önce başlayan ve günümüzde tamamlanmak üzere olan 4. Endüstri devrimiyle, biz muhasebe meslek mensuplarının vizyonu tamamen değişmek üzere. Dijital dönüşüm sonrası, işletmelerin ihtiyacı olan danışmanlık ve denetim hizmetleri muhasebe meslek mensuplarının birincil meşguliyeti olacaktır. Büyük veri yönetimi ve veri madenciliği yapan yazılımların ve dijital asistanların entegre hizmetlerinin hızlı gelişimini yakından takip etmekteyiz. Bu araçların finans ve muhasebe dünyasınca beklenen kabiliyetleri kazanmasıyla birlikte yatırımcılar ve işletmeler yılsonlarında değil, anlık olarak hazırladığımız finansal raporlarla rotalarını belirleyeceklerdir. Muhasebe mesleğinin, yatırımcılara en doğru bilgiyi hızlı ve kolay ulaşılabilir şekilde sunan bir odak noktası haline gelmesi, uluslararası meslek örgütlerinin belirlediği eğitim ve bilgi donanımı kriterlerine sahip olmamızla mümkün olacaktır? diye konuştu.  

?Odamız bu vizyonla gerek mevzuat değişiklikleri gerekse teknolojik yenilikler hakkında çağdaş ortamlarda eğitim toplantıları, panel ve seminerler düzenlemektedir? diyen ASMO Başkanı Çavdar; ?Bizler Antalya´ da faaliyet gösteren muhasebe meslek mensupları, odamız bünyesinde farklı siyasi ve kültürel dinamiklerini içinde barındıran büyük ve onurlu bir aile oluşumuzun 30. Yılını kutlamaktayız. ?Meslek? paydasında buluşarak, bilgi ve eğitim disiplinlerinde yetiştirdiğimiz bireylerle çağdaşlaşma ve aydınlanma yolunda görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyete ve Ülkemize duyduğumuz kutsal aidiyetimizi her daim canlı tutacağımızın sözünü vermekteyiz?.

ASMO Başkanı Çavdar; ?13 Haziran 1989 yılında 3568 sayılı yasayla Resmi Gazetede yayınlanarak başlayan muhasebe mesleğini icra etmiş, gelişmesine katkı sunmuş ancak bugün aramızda bulunamayan meslek büyüklerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Odamızın kuruluşunun 30. Yılını kutlarken, bizlerden önce kuruluşunda ve daha sonra emeği geçen başkanlarımıza ve kurullarımızda görev yapan meslektaşlarıma özverili çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.

01-07 Mart Muhasebe Haftamız hepimize kutlu olsun? diyerek sözlerini noktaladı.



BAŞKAN TAT “YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR”

BAŞKAN KOLPAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

EMO'DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BAŞKAN BEKİR KIVRIM, BELEDİYE PERSONELİNE SÖZ VERDİ

BAŞKAN ADAYI BEKİR KIVRIM BAŞKAN GENÇ’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KIVRIM'DAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

BAŞKAN RIZA SÜMER, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

BAŞKAN RIZA SÜMER’DEN YOĞUN SEÇİM MESAİSİ

BAŞKAN KIVRIM; "DÖŞEMEALTI BİZİMLE ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

BAŞKAN KIVRIM SALI GURUBUNUN KONUĞU OLDU

BAŞKAN SÜMER'DEN MİTİNG GİBİ MAHALLE BULUŞMASI

BEKİR KIVRIM BAŞKAN'DAN BAHŞİ'YE ZİYARET

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu