324379001

ANTALYA OSB´DEN GÖRKEMLİ TÖREN

ANTALYA OSB´DEN GÖRKEMLİ TÖREN

Bu yıl 7´ncisi düzenlenen Antalya OSB 2016 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni, Antalya protokolü ile iş dünyasının buluşma noktası oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen gecede Antalya OSB firmalarına 14 dalda toplam 46 ödül verildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmaların 2016 yılında elde ettiği başarıların ödüllendirildiği Antalya OSB 2016 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni, Akra Barut Otel´de gerçekleştirildi. 14 kategoride 46 ödülün dağıtıldığı geceye Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri başta olmak üzere iş dünyasının önemli isimleri yoğun bir katılım gösterdi.

900 DÖNÜMLÜK MÜJDE

Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Bahar, konuşmasına bir müjdeyle başladı. Antalya OSB´nin 900 dönüm daha büyümesine olanak tanıyacak 4 ve 5´inci tevsi alanlarına ait kamu yararı kararının kendilerine ulaştığını belirten Bahar, ?Artık yeni sanayicilerimize ve büyümek isteyen sanayicilerimiz için yolumuzun açıldığını buradan bildirmek isterim? dedi. Rus uçağının düşürülmesi ile 15 Temmuz darbe girişiminin 2016 yılında Antalya ekonomisine olumsuz etkileri olduğunu belirten Bahar, ?Karanlık ellerin yarattığı bu kaos ortamı, ekonomik anlamda hepimizi olumsuz yönde etkiledi. Özel sektör yatırım ya da renovasyon planlarını bir süreliğine askıya aldı, yabancı sermaye ürkekleşti, piyasalar negatif yönde grafikler oluşturmaya başladı. Eğer bu iki olayın olacağı bize önceden söylenseydi eminim birçoğumuz bu senaryoyla baş edemeyeceğimizi düşünürdük. Ancak biz dünyanın birçok yerine dağılarak yeni pazarlar bulduk, ürünler geliştirdik, ortaklıklar kurduk ve bakın buradayız, şirketlerimizin başındayız. Devletimizin de desteği ile mücadelemize devam ediyoruz. Hem de dünden daha dirençli ve daha inançlı bir biçimde? şeklinde konuştu.

/resimler/2017-12/8/1752154966548.jpg

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÖNCE EĞİTİM

Güçlü Türkiye yolunda atılacak en önemli adımın eğitim alanında yapılacak reformlar olduğuna dikkat çeken Bahar, ?Hepimizin ortak hedefi güçlü Türkiye´dir. Bu yoldaki ilk basamağımızda eğitim olacaktır. Nitelikli, evrensel, zengin sosyokültürel değerlere sahip gençlerimiz ilk odakta sahip olmamız gereken en önemli unsurumuz olmalıdır. Geleceğimizi yetiştirecek öğretmenlerimizin de Cumhuriyetin kuruluşunda verilmiş değerler üstü değerler konumunda olması artık kolayca anlaşılması gereken bir zarurettir, olmazsa olmazımızdır. Eğitim sistemimizde herkese her şeyi yaptıracağız diye bir kanun yok. Yani matematiği çok iyi, Türkçesi zayıf öğrencinin, Türkçesini aynı düzeye getirmesi için onca ders aldırıyoruz. Oysa uzmanlaşmasını, matematikte daha da iyi olmasına emek harcamamız gerekir. Tabi ölçme ve sınav sistemlerimizi de buna uyumlu hale getirerek. Bakınız Tiger Woods kum alanda başarısız bir golfçüdür. Kendisine ?Neden kendini kumda geliştirmiyorsun´ diye sorduklarında cevabı ?Ben iyi yönlerime odaklanıyorum´ demiştir. Ve bu kişi konusunda dünyanın en iyisidir? ifadelerini kullandı.

MESLEK LİSELERİ

Türkiye´deki tüm organize sanayi bölgelerine teknik kolej açılmasını desteklerini aktaran Bahar, ?Gençlerimizin meslek liselerini tercih etmelerini sağlayacak reformları bir an önce hayata geçirmeliyiz. Meslek lisesinde okuyan öğrencilerimize üniversiteye gitmek kadar cazip imkanlar sunulmalıdır. Kısa dönem askerlik önerisi yerinde ve makul bir taleptir. Buna ek olarak lise döneminde, eğitimlerine devam ediyorken üretimin içinde olmaları muhakkak sağlamalıdır. Eğer üniversiteye gidip akademik eğitim almak istiyorlarsa, meslek lisesinden mezun olduktan sonra en az üç yıl bir şirkette çalışma şartı getirebiliriz. Böylelikle gençlerimizin daha bilinçli tercihler yapmasını sağlayabilir, meslek seçimlerinde yol gösterici olabiliriz. Meslek lisesi konusu tek başına ne devletin ne de çocuklarımızın konusu değildir. Muhakkak öğrenci aileleri işin içine sokulmalı, ikna ve önem paydasında uzlaşılmalıdır. Biz Antalya Organize Sanayi Bölgesi olarak meslek lisesi öğrencilerimizin aileleri ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik ve bu konudaki yardımcı olma irademizi ortaya koyduk? diye konuştu.

YERLİ MALI YOK, YERLİ KATMA DEĞER VAR

Dünyada artık yerli malı diye bir kavramdan bahsedilmediğini, yerli katma değerden, üretiminden ve ülkemizde kalmasından bahsetmemiz gerektiğine dikkat çeken Başkan Bahar, Türkiye´de bir ilk olan, Antalya OSB´nin ikinci ve üçünü kuşak sanayicilerinden oluşan Genç Organize Sanayi Derneği´nin sürdürdüğü çalışmalardan bahsetti. Kurulum süreçleri devam eden Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile ilgili son gelişmelere de değinen Bahar, ?İthalatın karşısına yerli katma değer seferberliği anlayışını koymalı ve ona göre konum almalıyız. Antalya´nın katma değeri yüksek bir şehir olması ancak bu tip eserler ile ölçeklendirilebilir. Bizim bakış açımıza göre Antalya bir şehirden ziyade bir ülkedir. Barselona, Paris, Amsterdam ne ise Antalya´da o olmalıdır. Bu bizi tekil projeleri, birbirinden uzak projeleri değil, birlikte planladığımız, bütünleşik, inovatif, katma değeri yüksek projelerin geliştirildiği bir havza konumuna getirmelidir. Antalya Organize Sanayi Bölgesine biçtiğimiz rol sadece Antalya´nın değil, Burdur´un, Isparta´nın ve Bucak´ın da içinde olduğu bilim havzasının inovasyon tetikleyicisi olması kavramıdır. OSB ailemiz ile birlikte çabamız şehrimize bu vizyonu kazandırmaktır. Süreç yaptık oldu, başardık, bitti diyeceğimiz bir süreç değildir. Teknoloji alanındaki gelişmeler, bu gelişmelere bağlı ihtiyaçlar, ihtiyaçlara yönelik pazar payları, değişen güç dengeleri daima bir stratejinin inovasyonuna ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. İyi planlanmış ve katma değer yaratan bir stratejinin onlarca yıl geçerli olacağını ve hep aynı karlılığa sahip olacağını düşünüyorsak,  yanılırız. Dünya ile rekabet etmek zorundayız. Dolayısıyla çıkardığımız bütün kanunlara, makrodan mikroya bütün stratejilerimize sürekli dokunmamız gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Bu anlayışı gerçekleştiren, buna hazır olanlar ayakta kalacaktır. Biz Antalya Organize Sanayi Bölgesi olarak bunun bilincindeyiz. Ekonomik, sosyal ve kültürel ölçekte bu yarışın içinde varız diyebiliriz? dedi.

SANAYİCİLERİN BEKLENTİLERİ

Sanayicilerin üzerindeki yüklerin hafifletilmesi gerektiğini söyleyen Bahar, sözlerini şu şekilde devam etti: ?Parsellerimizde 3000 metrekareden az olmayacak şekilde sadece 1 tane kiracı alabilmemiz, çekme mesafelerimizin indirilmesi, ortak hizmet aldığımız mühendislik, avukat, bağımsız denetçi gibi ekstra masraflarımızın ortak hale getirilmesi, atıksu arıtma tesisi olan organize sanayi bölgelerinden atıksu bedeli alınmaması, EPDK´ca enerji birim fiyatlarının gerçek zamanlı olarak belirlenmesi, elektrik tedarikinde organize sanayi bölgelerinden alınmış ıskontoların geri verilmesi, ulaşım sorunlarımız, servis hizmetlerimizin ortaklaşması gibi sorunlarımız önümüzdeki en önemli mücadele alanlarımız olarak gözükmektedir.?

GÖRKEMLİ TÖREN

Başkan Bahar´ın ardından sırasıyla OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuklara seslendi. Konuşmaların ardından 2016 yılında elde ettikleri başarılar ile ödül almaya hak kazanan firmalara ödülleri takdim edildi. Törende ödül alan firmalar ve elde ettikleri başarılar şu şekilde sıralandı.  

 

1.ONUR/SAYGI ÖDÜLÜ

            Selahattin Alanyalı

 

2.DUAYEN SANAYİCİ ÖDÜLÜ

            1-Ramazan Atılgan                Ral Teksil AŞ

            2-Mehmet Ali Gülaçtı            Özteknik Mermer Torna makina İmalat İnş. Turizm             Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Şti. 

 

3.İSTİKBAL VAAT EDEN FİRMALAR

            1-Osmanlıkahvecisi Gıda İçecek Unlu Mamüller Baharat Kuruyemiş İnşaat Ticaret         Sanayi A.Ş.    

            2- EN-EL-SA Endüstriyel Elektronik İnş. Taahhüt San. Tic. Ltd. Şti.

           

4.EN YEŞİL FABRİKA

            1-Metar Boya Taşımacılık İzolasyon İnş. ve İnş. Malz. San. Tic. Ltd. Şti. 

            2-Bülbül Plastik Geri Dönüşüm Tekstil Sanayi İnşaat Gıda Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti.

 

5.EN YÜKSEK İSTİHDAM ARTIŞI SAĞLAYAN FİRMALAR

            1-CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

            2-Aksal Çelik Konstrüksiyon San. İnş. Turizm Tic. Nakliyat Ltd. Şti.

            3-Cengiz Grup Mobilya İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.

 

6.TÜRKİYENİN İKİNCİ 500 BÜYÜK FİRMASI

            1- Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.

            2- Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Tic. A.Ş.

 

7.TÜRKİYENİN BİRİNCİ 500 BÜYÜK FİRMASI

            1- AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            2- Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş

            3- Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Tic. A.Ş.

 

8.EN YÜKSEK KADIN İSTİHDAMI SAĞLAYAN FİRMALAR

            1- Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.

            2- Öğün Ekmek Unlu Mamulleri Gıda Yemekçilik Temizlik İnşaat Hayvancılık Soğuk    Hava Deposu Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

            3- Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Tic. A.Ş.

            4- Özgörkey Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            5- Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş.

 

9.EN YÜKSEK İSTİHDAM SAĞLAYAN FİRMALAR

            1- Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş

            2- AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            3- Aksal Çelik Konstrüksiyon San. İnş. Turizm Tic. Nakliyat Ltd. Şti.

            4- Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.

            5- Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Tic. A.Ş.

 

10.EN YÜKSEK YATIRIM YAPAN FİRMALAR

            1- AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            2- Karmersan Mermer İnşaat Malzemeleri Nakliyat Ticaret ve Sanayi A.Ş.

            3- Antalya Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi

            4- Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş.

            5- CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

 

11.EN YÜKSEK ÖTV ÖDEYEN FİRMA

            1- Antalya Alkollü İçecek San. ve Tic. A.Ş.

 

12.EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMALAR

            1- AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            2- Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş.

            3- Öztiryakiler Madeni Eşya Sanayi ve Tic. A.Ş.

            4-Kemal Balıkçılık İhracat Ltd. Şti.

            5- Antalya Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi

 

13.EN YÜKSEK KURUMLAR VERGİSİ ÖDEYEN FİRMALAR

            1- Doktor Tarsa Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            2- Portisan Portatif Çelik İskele Kalıp Sanayi ve Tic. A.Ş.

            3- Esli Endüstriyel Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

            4- Karmersan Mermer İnşaat Malzemeleri Nakliyat Ticaret ve Sanayi A.Ş.

            5-Levent Kimya San. Tic. A.Ş.

 

14.EN YÜKSEK SATIŞ HASILATI YAPAN FİRMALAR     

            1- AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

            2-ADOPEN Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş.

            3- Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Tic. A.Ş.

            4- Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.

            5- Doktor Tarsa Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu