324379001

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE ÖZEL OLİMPİYAT

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE ÖZEL OLİMPİYAT

Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ?özel´ sporcuları bir araya getirdi Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ilk kez gerçekleştirildi

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Akdeniz Üniversitesi´nin iş birliğiyle düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 108 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kıyasıya mücadele eden ve eğlenmenin tadını çıkaran özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da birlikte paylaştı.

Açılış töreni öncesi biraraya gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ?İyi Niyet Anlaşması´ imzalayarak uzun soluklu bir işbirliğinin de ilk adımlarını attı.

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics´in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile devam etti.

Akdeniz Üniversitesi´nin iş birliğiyle gerçekleştirilen oyunlarda özel ve partner sporcular, atletizm, bocce, yüzme branşlarında performans sergiledi. 108 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 250 kişiye ulaştı.

Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Akdeniz Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları´nda tüm sporcular oyunlar öncesi diş branşında sağlık taramasından geçirildi.

Genç sporcuların ve yaşıtı partnerlerinin yoğun ilgisine sahne olan oyunlarda nefes kesen mücadeleler ve duygusal anlar da yaşandı. Katılan tüm sporcular madalya heyecanını yaşayarak evlerine döndü.

Civelek: ?Hayat birlikte, oyun birlikte diyerek ailemizi daha da büyütüyoruz?

Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ?Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı çok mutluyuz.

Hayat birlikte, oyun birlikte diyerek Özel Olimpiyatlar Türkiye Ailesi´ni her geçen gün daha da büyütüyoruz. Hepimizin tek bir amacı var; onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını ve kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini göstermek. Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz oyunlarda da özel sporcularımız bunu kanıtladı.?

Açılış törenin de konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar da Özel Olimpiyatlar Türkiye´nin çalışmalarını yakından ilgi ile takip ettiklerini belirterek, ?Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Özel ve partner sporcuların müsabakaları büyük coşkuyla gerçekleşti.? diye konuştu.

Oyunlara katılan tüm özel ve partner sporcular uzman klinik direktörler tarafından diş branşında sağlık taramasından da geçirildi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında

Temelleri 1982 yılında Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan´ın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar´ın (Special Olympics) Türkiye´deki tek kuruluşudur.

Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır.

Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir.



BAŞKAN MUSTAFA YILMAZ "SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ"

BAŞKAN UYSAL; "AMATÖR SPORLAR SİHİRLİ DEĞNEKTİR"

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KESTİ

KEPEZLİ ÜÇ YÜZÜCÜDEN YEDİ MADALYA GELDİ

TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI DOKUMA-PARKTA

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA YOGA KURSU

MURATPAŞA'NIN SULTANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI

KEPEZ TEK GOLLE ERKEN KUTLAMAYI KAÇIRDI

MURATPAŞA SULTANLAR LİGİ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

MURATPAŞA'NIN PLAY-OFF GURUBU BELLİ OLDU

E-SPOR TUTKUNLARI KEPEZ'DE BULUŞUYOR

SULTANLAR ŞAMPİYONLUĞU PASTA KESEREK KUTLADI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu