324379001

AK PARTİ´NİN AK AKAYDIN´I

AK PARTİ´NİN AK AKAYDIN´I

Akdeniz Sonbaskı Gazetesi olarak AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Hülya Doğan Akaydın la birlikteyiz

Ali AY: Akdeniz Sonbaskı Gazetesi olarak AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Hülya Doğan Akaydın la birlikteyiz. Sayın Akaydın sizi biraz tanıyabilir miyiz, kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Hülya Doğan Akaydın: 4 Kasım 1979 da Kayseri´nin Develi ilçesinde dünyaya geldim. Babamın öğretmenliği sebebiyle 1986 yılında Antalya´ya taşındık. Orta öğrenimimi babamın da meslek dersleri öğretmenliği yaptığı Antalya İmam Hatip Lisesinde tamamladım. 2001 yılında Dumlupınar Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümünü tamamladım. 2001 yılında Dumlupınar Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümünü tamamladım. 2004 yılında da mali müşavir olarak Antalya´nın en genç mali müşavirlerinden oldum. Bağımsız ofisimde halen mesleğime devam etmekteyim.

/resimler/2018-5/8/1625227536909.jpg

/resimler/2018-5/8/1621263305157.jpg

A.A: Soyadınızın AKAYDIN olması dikkatimizi çekti. Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile bir yakınlığınız var mıdır?

H.D.A: Elhamdülillah yok. Bu soruyu o kadar çok duydum ki artık bunu netleştirmemiz gerekiyor. Kısa ve net olarak diyorum ki, ben gerçek AK olan AKAYDIN´ım. AK olmak en çok AK Partili´ye yakışır.

A.A: AK Parti´ye olan bağınız ne zaman başladı?

H.D.A: Benim babam Necmettin Erbakan hocamın talebelerindendi. Ben de çocukluğumdan beri hep bu davanın neferleri ile aynı ortamlarda oldum. Bu dava ruhu ve İslam şuuru ile büyüdüm.  AK Parti´ye bağım kurulduğu ilk günden başladı.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan a olan sevgimi, saygımı, kendisinin devlet adamlığı ve liderliğine olan inancımı beni tanıyan herkes bilir. O ülkenin başında mücadele etti, ben sahalarda kendi çapımda mücadele ettim. Benim bu yolda nasıl canla başla mücadele ettiğimi bilen insanlardan da aday olmam konusunda çok talep aldım.

Buralardan yola çıkarak özellikle eğitim, mali politikalar, kadın ve çocuk konularında halkın sesi olabilmek için ?ben değil, biz? anlayışı, insanları dinleyen bir siyaset anlayışı ile aday adaylık sürecimi başlattım. Parti içinden, dışından, halktan çok güzel destekler aldım. İnşallah layıkıyla görevi yüklenip yerine getiririm.

/resimler/2018-5/8/1622209089139.jpg

A.A: Milletvekili seçilmeniz durumunda projeleriniz nelerdir?

H.D.A: Ben mali müşavirim. Bu anlamda önceliğim mesleğim sırasında karşılaştığım sorunlardan yana olacak. Devlet ile mükellef arasındaki ilişki konusunda her iki tarafında sesi olmak, yeni kurulan işletmelere belirli sürelerde vergi muafiyeti, sanayi alanlarına sağlanan teşvik ve yatırımların arttırılması, ihracatlara desteğin daha da arttırılması ve takibi, bürokrasiyi kolaylaştırıp kurumların birbiri arasındaki bilgi akışının ilgili yazılım ve bilişim sistemleri ile kolaylaştırılması ve bu nedenle vatandaştan evrak istenmemesi yönünde olacaktır.

Bir diğer önemli hedefim ise eğitim sistemimizin daha az zaman daha çok verim ile sosyalleşme ve spor alanlarının zorunlu eğitime dahil edilmesi, çocuklarımızın ekran ile değil akran ile büyümesi olacak. Ancak en önemsediğim konu ise Yabancı dil eğitimi. 12 yılda ortalama 1200 saat İngilizce dersi alıp konuşamayan bir milletiz.

Maalesef dünya sıralamasında gerilerdeyiz. Gramer eğitiminin yanı sıra müfredata çevirmenlik dersi koyulması, gerek çevirmenler gerekse yabancı öğretmenler ile çocukların duyması anlaması ve konuşması sağlanmalıdır. Bu eğitimin sadece okullarda değil, belediyelerce açılan kurslarda da verilmesi ile her yaşın eğitimine katkı sağlanmalıdır.

Bir diğer konu da 28 Şubat mağdurları için olacak. Eğitim hakları haince ellerinden alınan öğrencilerimize, öğretmen ve diğer meslekteki arkadaşlarımıza reisimiz destek verdi. Ancak hala atanamamış öğretmen arkadaşlarımız var. Bir tane bile mağdur kalmayana kadar mücadele vermek istiyorum. Ayrıca kadın ve çocuk hakları üzerine de çalışmalarımız var. Tabi bütün projelerimiz bu röportaja sığmaz ancak özetleyecek olursak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarana kadar DurmAK yok, çalışmaya devam.

/resimler/2018-5/8/1623445026597.jpg

A.A: Antalya için neler söylersiniz?

H.D.A: Antalya Dünyanın en güzel kenti. Coğrafi konumu gereği, Allah vergisi muazzam bir şehir. Şehrimizin ülke genelinde sadece turizm ve sahil kısmı ile tanınmasından rahatsızım. Yerli halkımızı daha iyi tanıtmak isterim. İkinci sırada da tarım var tabi ki. Her geçen gün artan nüfusumuz ile Antalya´mızın geçim kaynaklarının turizm ve tarımdan öteye gitmesi, sanayi alanlarının büyümesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Antalya´nın doğal zenginliklerinin ekonomiye kazandırılması, turizm ve tarım desteğinin artması, yeni iş sahaları ve yeni üniversiteler yapılması konusunda yatırımlar yapılması, enerji kaynaklarının daha aktif hale getirilmesi gibi çalışmalarımız olacak inşallah. Her şeyden önemlisi halkı dinleyerek yol almak isteriz.

/resimler/2018-5/8/1624112058480.jpg

A.A: Malum ülkemizin iç ve dış olmak üzere bir çok düşmanı var ve bu düşmanlar sürekli sorun ve problem çıkartmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Bunlardan biri de 15 Temmuz kalkışması, siz 15 Temmuz gecesinde neredeydiniz?

H.D.A: Bana göre bu yola çıkan tüm aday adaylarına 15 Temmuz gecesinde nerde oldukları sorulmalı. Vatan bayrak millet Allah sevgisinin sergilendiği bir geceydi çünkü. 15 Temmuz gecesi ve sonraki 2 ay boyunca birkaç gün hariç hep meydanlardaydım.

Sabahladığımız zamanlar oldu. Reis emrederse biz de akan sular durur. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Merhum Akif´in de dediği gibi; "Zannetme ki ecdadın asırlarca uyudu, nereden bulacaktın o zaman eldeki yurdu? Üç kıtada yer yer kanayan izleri şâhid, dinlenmedi bir gün o büyük şanlı mücahid.

/resimler/2018-5/8/1624551746757.jpg

A.A: Son olarak neler söylemek istersiniz?

H.D.A: Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde sonuna kadar reisimizin yanındayım. Recep Tayyip Erdoğan´ın yukarılara taşıdığı bu bayrağı en üst seviyelere çıkarmak, en az reisimiz kadar dirayetli dik duruşlu, kararlı bir şekilde çalışarak hizmet etmek, kendi öz manevi değerlerimizi muhafaza etmek ve daha da arttırmak arzusu içindeyim. Rabbim benim ve ülkemiz için hayırlısını nasip etsin.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu