324379001

BURUN ESTETİĞİNDE 3 BOYUT DÖNEMİ

BURUN ESTETİĞİNDE 3 BOYUT DÖNEMİ

Her açıdan orantılı şekle sahip bir burun için 3 boyutlu burun estetiği yöntemi uygulanıyor.

Cerrahların bir sanatçı hassasiyetiyle uygulama yaptığı ?Burun Estetiği? (rinoplasti), günümüzün en çok tercih edilen operasyonları arasında yer alıyor. Özellikle sosyal medya ve görsel dünyanın popülaritesini artırdığı günümüzde güzellik ve estetik konusu bireyler için büyük önem taşıyor. Burun şeklinden ya da boyutlarından mutlu olmayan hastalar, güzelliklerini tamamlamak için plastik cerrahların ve estetik merkezlerinin kapılarını artık daha sık çalıyor.

Burun estetiğinde hem önden hem de yandan bakıldığı zaman güzel görünen bir burun şekli ortaya çıkarmak oldukça önemli bir konu. Bunu elde edebilmek için de günümüz plastik cerrahları üç boyutlu burun estetiği ameliyatı yöntemini tercih ediyor.

Burun estetiğinin (rinoplasti), plastik cerrahın sanatçı kişiliğinin en fazla öne çıktığı ameliyatlardan biri olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, ?Rinoplasti, yapmaktan büyük zevk duyduğum ameliyatlardan biri. Kıkırdak ve kemikten oluşan burun anatomisinin basitliğine karşın; buruna şekil vermenin bir sanatçı hassasiyeti ve öngörüsü gerektirdiğini söylemem gerekiyor. Burun, yüzde dudaklar ile birlikte merkezi çekiciliği üstlenen bir organ. Güzel ve çekici bir yüz anatomisine sahip, ancak bozuk bir burun şekli olan hastanın ameliyat sonrası dönemdeki değişiminin verdiği mutluluğu gözlerinden okuyabiliyorum.

Her estetik cerrahi girişimde olduğu gibi rinoplasti için de hastaların en sık sorduğu soru; ?Ameliyat sonrası dönemde burun estetiği yaptırdığım belli olacak mı, kalkık ve küçük bir burun ile karşılaşacak mıyım?? oluyor. İnanın, bir plastik cerrah için kalkık ve küçük bir burun yapmak çok kolay. Asıl önemli olan ve cerrahlar tarafından kabul gören, ideal estetik yüz oranlarına uygun bir burun elde etmek. Bunu da, gereksizce fazla doku çıkarmadan hatta eksik olan burun bölgelerine kıkırdak (greft) destekler ilave ederek elde edebiliyoruz? dedi.

Hem Yandan Hem Öden Doğru Oran

Estetik ve plastik cerrahi konusunda yurt içi ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Dr. Zekeriya Kul, üç boyutlu burun estetiği hakkında şunları söylüyor: ?Geçmiş yıllarda burun estetiği sonuçlarını gösteren resimlerde hastaların genellikle yandan çekilmiş operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları öne çıkartılırdı. Oysa bugün amacımız hem önden hem de yandan bakıldığı zaman güzel bir burun anatomisi elde etmek. Bunun yöntemi de üç boyutlu burun ameliyatı.

Bu yöntemde; burun sırtı ve burun ucunun çok fazla inceltilmediği, tıpkı mandalla sıkılmış gibi burun kanatlarında çöküntülerin oluşmadığı bir anatomi oluşturuyoruz. Burun ucu kalkıklığını bayanlarda 100-110 derece, erkeklerde ise 90 derecede sınırlı bırakıyoruz. Böylece burnun bütün üniteleri yeniden oluşturularak her ünitenin birbiriyle uyum içinde olduğu bir anatomi ortaya çıkarıyoruz.?



ÇOCUKLARDA D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE DİKKAT

BÜYÜKŞEHİR'İN SAĞLIKÇILARI VATANDAŞIN HİZMETİNDE

KEPEZ BELEDİYESİ 'GEBE OKULU' FAALİYETE GEÇİYOR

BAŞKAN ÜMİT UYSAL COVİD- 19 HASTALAĞINI ATLATTI

KEPEZ BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK RAPORU HİZMETİ

DR. ÇELİK'TEN ESTETİK ÖNERİLERİ

ÇOCUKLARDA ASPİRİN KULLANIMINA DİKKAT

MURATPAŞA ŞEFKAT MESAİSİNE DEVAM EDİYOR

MURATPAŞA'DA YORULAN ZİHİNLERE FİTNESS

KONESKOOP'UN AŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ VAR

KEPEZ'DEN 15 BİN HASTAYA FİZİK TEDAVİ HİZMETİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN YETİŞKİNLERE ÜCRETSİZ DİŞ TEDAVİSİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu