Toplantıda konuşan Mustafa Köse, AK Parti olarak birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yerel yönetimlerde başarılı olmak için iki temel kural bulunduğunu belirten Köse, ''Bunlardan birincisi halka yakın olacağız, halkla iç içe olacağız. Vatandaşa uzak kalmayacağız.
Zaten eski siyaset anlayışını AK Parti iktidarı geldi yerle bir etti, ortadan kaldırdı. Vatandaşın sürekli içinde olacağız. Vatandaşın içinde olmazsak sorunlarını bilemeyiz, ona göre eylem planı ortaya koyamayız'' diye konuştu.
Başbakan 4 saat uyuyor
Yerel yönetimlerde başarılı olmak için ikinci temel kuralın çok çalışmak olduğunu dile getiren Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Herkesten çok çalışmak zorundayız. Başbakan günde 4 saat uyuyorsa, gece gündüz gayret ediyorsa, biz de en az onun kadar çalışmak zorundayız.
Türkiye'nin önemli problemi, yerel yönetimlere gerekli önemin verilmemesi ve yerel yönetimler reformunun yapılmamasıydı. AK Parti iktidara geldiğinde 10 yılda yerel yönetimlere ne kadar destek verildiği ne kadar kaynak aktarıldığı ortada.'' AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül ise demokrasinin, bütün milletlerin ulaşmaya çalıştığı idare şekli olduğunu söyledi.
Menderes Türel ve Hasan Hami Yıldırım-
AK Parti'de yerel yönetimlerden gelen bir Başbakan ve Genel Başkan olmasının belediye başkanlarının, belediye ve il genel meclis üyelerinin işlerini bir kez daha daha zorlaştırdığını anlatan Türel, ''Zira biz Antalya'yı ziyaretlerinde biliyoruz, Başbakanımız hala belediyecilik gözlüğünü gözünden çıkarmamış durumda. Her gelişinde yolların çizgilerine, bordür diplerine kadar bakıp detaylı şeklide inceliyor. Belediye başkanlarımızın ve 81 ilde 3 bin küsur belediyenin çok yakın takipçisidir'' diye konuştu. Toplantıya, AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.